My Baby Dolls

Åtta år av mitt liv

8 år.
Här i dagarna fyllde min blogg år.
I hela åtta år (!!) har jag drivit mybabydolls och kommit upp i höjder jag aldrig trodde jag skulle kunna nå upp till.

Åtta av mitt liv har jag suttit framför bloggen och bara skrivit av mig, dokumenterat, tagit miljontals bilder och fått ner mina tankar och känslor, ni har fått följa med mig på mina livs sämsta och bästa stunder och äventyr. Herregud, jag var gravid med tvillingarna Danilo & Jonathan i vecka 20- nånting när jag började skriva blogg. Innan dess skrev jag privat, bara för mig, allt det är dokumenterat. Men det känns som en evighet, visst?
Har jag någon här inne som följt mig många år?

Jag satt och letade bilder häromdagen (bloggen är ett perfekt ställe att hitta det på!) jag läste lite bland mina gamla inlägg. Jag kände att jag saknade sättet jag skrev på förut, att jag har tappat lite av det där och är inte alls lika öppen nu som då. Jag antar att ju mer man delar med sig, desto mer sårbar blir man. Ju fler läsare man drar in, desto mer får man höra.

Jag har tänkt, vridit och vänt, vägt för och nackdelar med bloggandet ett tag.
Ibland har jag undrat om det är värt det, att blogga offentligt som influencer, eller om jag skulle ha det privat för familj och närmaste familj. Men sen så händer nånting och jag hör en berättarröst i huvudet oh känner att det här vill jag dela med mig av till er.
Att ha en så stor plattform och att nå ut till så många som ni är som läser här inne, det är häftigt.
Det är inget jag vill kasta bort, jag brinner ju för det här och jag är tacksam att ha den här möjligheten.

Jag är inte trött på att skriva- ALDRIG. Och jag vet att många skulle uppskatta de där riktigt djupa och ärliga blogginläggen- men som bloggare blir man granskad och allt ska ifrågasättas på ett fult och negativt sätt och man blir dömd så jäkla hårt av folk som sitter tryggt och anonymt bakom sina skärmar.
Hela tiden måste man tänka på hur man formulerar sig, lägga band på sig själv i skrivandet, utesluta saker så att ingen ska missuppfatta och förvränga allt och ha en baktanke och skäl att agera domare och komma med pekfinger.

Mitt skrivande är som terapi för mig, jag mår bra av att få ut mina tankar skriftligt. Älskar känslan när fingrarna bara får göra jobbet på tangentbordet och lätta på mitt hjärta och mina tankar. Love it.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag har världens goaste läsare. Ibland hittar en eller två troll hit (som säkert inte ens uppfattar sig själva som det….) och kommer med spydiga ”inget elakt menat” kommentarer.
Såna kommentarer publiceras inte, Det finns inte utrymme till negativitet och hat här. Det blockas direkt, rakt av.

Ahh jag vet inte. Ibland är jag trött på den här… pressen. Det finns så mycket inom mig som jag behöver få skriva av mig, men det tar stopp.

Håller ni inte med att dagens föräldrar känner redan av pressen på sig att behöva överprestera, göra allt, ha allt och kunna allt. Man ska kunna dela sig till 283754 olika ställen, helst samtidigt och vara med på allt.
Vi behöver inte mer stress, ångest och dåligt samvete.
Säg mig en engagerad förälder som inte handskas med dåligt samvete nån gång?
Kom igen- vi borde lyfta upp varandra, sprida glädje och positivitet istället.

För ingen människa kan allt, ingen människa är perfekt. Ibland behöver man råd och vägledning.
Ibland står man bara där och funderar ”Vad f*n gör jag nu?”

Jag är verkligen ingen supermamma/människa.
Jag har inte heller någon instruktionsbok där det står vad som är rätt och vad som är fel.
Jag gör ofta misstag och lär mig utav dom. 

Jag är inte världens bästa mamma, men jag försöker vara den bästa mamman mina barn kan ha.

Jag älskar verkligen att blogga. Jag älskar att skriva och har alltid gjort. Jag vill skriva från hjärtat. Jag vill skriva om min vardag med min familj, om mina tankar, intressen, äventyr, utveckling, bus och hyss.
Jag vill skriva om mina upp och nedgångar, allt vad familjelivet handlar om. Funderingar, känslor…. Det här är mitt liv och ska jag lägga band på mig själv bara för att… ja, då blir inte inlägget genuina, då blir jag istället fåordig och då skriver jag bara en massa goja som ingen ändå vill läsa- och det är inte värt. Eller hur?

Förstår ni- det blir jobbigt att hela tiden försöka förutse en eventuell attack.
Att folk orkar vara så negativa… herregud. Allt behöver inte vara så jobbigt och hemskt. Jag kan på riktigt inte förstå varför människor- oftast faktiskt kvinnor, MAMMOR ska klaga och trampa ner på andra mammor? Varför?
Jag ogillar verkligen ”jag är störst, bäst och vackrast” mentaliteten. ”Vad jag gör och tycker är rätt, alla andra har fel.” Det som funkar i din familj kanske inte alls funkar i en annan. det betyder inte att det är mindre rätt/fel för det?

Varför går man in på andras bloggar bara för att hitta något att klaga på, och det värsta av allt att de orkar lägga ner tiden till att kommentera och påpeka detta, få medvetet en annan människa, som släpper in dig i sitt liv- må dåligt. Jag har aldrig förstått det där. Gör ni?

Det finns människor som gör/skriver om saker som jag inte håller med om, personer som jag kanske bara inte förstår mig på- men jag skulle aldrig gå in på deras blogg och faktiskt kommentera och komma med pekfinger!
Det problemet löser jag med att klicka på krysset på skärmens högra hörn så är det ett huvudvärk mindre.
Avfölja på instagram går också bra om man inte gillar det man ser.

Jag vill att min blogg ska vara en feelgood blogg, där folk kan känna igen sig själv, skratta, gråta, känna och tänka efter. Reflektera. Kanske tanka lite energi och känna sig bra efteråt. En blogg där vi kan tipsa och stötta varandra, ge råd och peppa varandra i föräldralivets tuffa utmaningar som vi alla ställs inför nån gång i föräldrarollen och i livet som allmänt.
Ibland oftare än annars.
Jag vill tro att alla gör sitt bästa efter sin egen förmåga.

Kanske för mycket att begära, men tillsammans kan vi nog ha det så, eller hur?

Sedan vill jag säga några ord till er trogna läsare som kikar in här dagligen.

Vad jag uppskattar er! 

Jag är så glad att ni vill läsa och ta del av vårt liv både upp och nedgångar, kärlek, bråk, graviditeter, vardag och tankar.
Jag blir varm i hjärtat att ha er.

Och ni som tar er tid att skriva kommentar till mig, om så bara ett HEJ…. Jag uppskattar det mer än du tror.
Jag läser allt! Ibland skrattar jag av er härliga kommentarer, ibland rör ni även mig till tårar. Ordens kraft, Tänk på det.
Och hur mycket bra vi tycker om varandra utan att aldrig säga det.

När det känns lite lågt och motivationen inte riktigt finns där på grund av saker omkring så inspirerar NI mig till att skriva ännu mera. TACK.
Ni känns som mina vänner allihop och ni ska veta att ni är uppskattade i min vardag.

Tack för att ni delar med er och lämnar kommentarer, tips och tankar efter er.
Tack för att ni klickar på de där ”gilla” hjärtat under inläggen, ♡
Tack för att ni finns och är engagerade, ni ger mig ork att fortsätta skriva offentligt.
Ni är viktiga för mig.

Jag vill inte vara en förebild om det innebär att jag aldrig får göra misstag.

messy hair

Happy birthday till mig blogg! ♡

Önskar och hoppas att det blir många år till.
Happy 8th Birthday
K
Ram på er, TACk för att ni finns 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bianca

    Hej fina!

    Älskar din blogg ?
    Älskar att se hur du rer runt livet med era åtta barn och hur ni lyckas inkludera alla barn i det ni gör. Du är en stor förebild! Jag och min man vill oxå ha många barn, oxå gärna tätt! Men efter våra två flickor som nu är 8 & 9 år så förlorade vi fyra graviditeter, fyra pojkar som alla tyvärr dog efter halva graviditeten. Ingen vet varför. Efter det fick vi två fullgångna graviditeter. Två pojkar som nu är 1 & 2 år.och vi har ett litet frö på tillväxt i magen ? ?
    Jag vill hinna med fler graviditeter, fler små älsklingar. Minst 7 barn vill vi ha men precis som du skriver i ditt inlägg. Folk tar sig rätten att framföra SINA åsikter, sina ”sanningar… På något sätt dödar det liksom glädjen. Dessutom har vi valt att ha barnen hemma. Jag är hemma med dem. Det är något man aldrig kan ta igen, senare… Men även det ska kommenteras och kritiseras… Fnysas åt.
    Vi har bestämt oss för att inte lyssna på folk, inte ta åt oss, men det är verkligen svårt att inte bli ledsen. Så jag förstår att det måste vara superjobbigt för dig, Det finns ju så många fler som kan och som tar sig friheten att kritisera så här, på tryggt avstånd.

    Men du, fina du. Jag tror du inspirerar såå många gånger fler personer än de där trollen! ❤

    Skriv om ditt hjärta brinner för det! Och vilken gåva att ge till barnen sen.

    Stor kram ❤

  2. 4 barns mamma

    Jag håller med om det där med att man har stora krav på sig själv som förälder i dagens samhälle. Man ska gärna jobba heltid, ha jättefint städat & inrett hemma. Du ska ha mycket tid för dina barn, hitta på mkt med dem. Det viktigt att tänka på miljön. Du ska gärna laga god, klimatsmart, nyttig mat och baka eget bröd. Du och dina barn ska vara i toppskick ?Det är viktigt med träning

  3. Mona

    Stort Grattis till 8 år. Jag har nog följt dig i ca fem av dem. Du är den enda bloggare jag följer både här och på instagram. Först och främst är jag så imponerad av dig, kan inte förstå att du fött 8 barn. Din ork verkar vara på topp för det mesta och du ser fantastisk fräsch ut. Du skriver dessutom så intressant och det är så roligt med alla fina foton du tar. Fortsätt skriva precis som du gör idag och berätta om familj, resor, huset och allt ni hittar på. Jag önskar dig och din familj all lycka!

  4. Elisa

    Vi var samtidigt som er på Cypern i somras. Hittade till din blogg efter det efter att jag såg någon bild på er på insta eller Facebook eller nåt sånt, och kände igen er. Var imponerad av era fina 7 barn och satt ofta i närheten av er i restaurangen. Själv hade vi ”bara” 5 barn i vårt sällskap som är samma åldrar som era?☀️

  5. Niobarnsmamman

    Jag hittade din blogg efter ett gästinlägg hos Mirka när Kevin var liten. Det känns som om vi börjar bli bekanta eftersom vi umgås varje dag här på bloggen. Fast egentligen har jag ju aldrig träffat dig. Det är märkligt det här med bloggar, man känner en gemenskap fast man aldrig har träffat bloggaren. Jag brukar kommentera ibland, tidigare som åttabarnsmamman och sen ett och ett halvt år tillbaka som niobarnsmamman. Det är roligt att läsa om andra storfamiljer och din blogg är den absolut bästa. Jag känner igen mig i så mycket. Det är tråkigt att du måste begränsa ditt skrivande för att undvika elaka kommentarer men jag förstår dig. Jag tycker att det överlag har blivit mera så att alla försöker spela teater för varandra och låtsas att de har det perfekta livet och är perfekta mammor. Allt ska ifrågasättas och gör man inte det de tycker är bäst så kanske man blir anmäld till socialen. Det känns ju lite onödigt att man ska behöva spela teater för varann istället för att stötta varann. Jag är i alla fall glad så länge du orkar blogga och dela med dig av ert liv. Grattis till bloggen och god fortsättning!

  6. Harriet Svensson Bok

    Precis som du skriver har jag många gånger både känt igen mej, rörts till tårar och skrattat när jag läst din blogg. Du verkar vara en jättefin tjej som lever för din familj.

  7. Anna

    Tack för din underbara blogg! Jag njuter så av att läsa den. Du lyckas lyfta fram det fina och positiva i livet. Kram från Svenskfinland!

  8. Emelie Larsson

    Grattis till 8 år.
    Jag har läst din blogg sen du var gravid med Kevin.
    Jag hade precis gått igenom några missfall då och läste ett inlägg om er historia innan barnen. Att ni också haft det kämpigt. Det gav mig mycket kraft och hopp. Nu sitter jag här med en dotter som är lite yngre än Celina. Så glad att din blogg fanns både då och nu!!

  9. Fnulan

    GRAAATTIS!!!! Och jag har varit med dig läääääänge vännen!! Mitt bloggande fyller nog också 8 år snart, shit…. helt glömt!! Måste kolla upp det =) KRAM fina

  10. Fyrbarnsmamma

    Jag tycker om att läsa din blogg, om vardagen med alla dina fina barn! Har läst sen du var gravid med Celina, då var jag gravid med mitt tredje barn. Tycker det är härligt med stora familjer och blir inspirerad av dig! Kram och pepp till dig!

  11. Annika

    Har följt din blogg sedan strax innan Olivia föddes – älskar ditt ärliga sätt att skriva och dina fina bilder ?

  12. Kristina

    Grattis till 8 år,
    Tänk att jag följt dig i 8 år , tänkbart jag fått äran att följa med på eran resa i så lång tid, känns som om man verkligen känner dig och då har vi ändå aldrig träffats.
    Jag önskar dig många fler år i bloggandet och tack än en gång för att du valt att dela ditt liv med oss ❤️.
    Massa kramar

  13. Madelene

    Grattis till bloggen 8 år! Läste din blogg lite då och då när du väntade tvillingarna men regelbundet sen du väntade Olivia, dock väldigt dålig på att kommentera. Tycker du har en bra och ärlig blogg och känner igen mig så mycket i det du skriver. Är mamma till sex barn i ungefär samma åldrar som dina, äldsta född 06 och yngsta -17 ? Tycker det är bra att det inte förekommer massa skit på din blogg och att du inte tillåter det. Kram!

  14. Isabelle

    Jag tycker du är en riktig super-mamma! Vilken underbar familj ni är, hoppas din blogg firar många fler födelsedagar framåt <3

  15. Therés

    För mig är du en makalös kvinna! Som har så fina barn och så fint hem!
    Fascineras av att ni får ihop vardagen och allt som har med den att glra!
    Keep on going?

  16. Carina Thomsen

    Hej! Jag har följt dig sedan du hade fått tvillingarna. Jag fick mitt tredje barn i samma veva. Och sen har jag läst hos dig nästan varje dag. Jag fick mitt fjärde barn när du fick Olivia och sen har jag även fått mitt femte barn han är född 2015 . Kommer inte ihåg om du fick barn just då med. Så roligt att följa din blogg då vi är lite lika känns det som. Vi älskar mamma livet och att ha många barn. Sen så gillar jag som blogg för att det känns som att du är ärlig. Jag gillar att du skriver om när det är dåligt med. För så är ju livet. Om man läser tex på Facebook så är det så förskönat. Och hela fasaden känns så falsk och det ger stor press på folk. Ha det bra!!

  17. Tania

    Å! Blev rörd av det du skrev. Jag har skrovot här några gånger tidigare men gör det igen. Jag skulle bara ha ett barn och sen satsa på karriären. Idag väntar jag mitt fjärde barn (!) på 5 år och DIN blogg har varit en stor inspirationskälla! Det är just att du slriver från hjärtat, om de allra vardagligaste sakerna, som gör din blogg speciell! Det är inte konstlat, perfekt och redigerat. Det är just att ÄRLIGHETEN skiner igenom som gör att jag dagligen tittar in här. Det är inte perfekt precis som hos alla andra dödliga och det är DET som stärker och inspirerar! Man länner ingen press av din blogg utan enbart inspiration! Jag kan få prestationsångest av andra bloggar men inte här. Det här är en ren och skär skildring av era liv som är jättekul att läsa om. Snälla fortsätt precis som du gjort! Du är en jättebra mamma och matriarken i familjen! Jag kommer alltid vara en trogen läsare! Kram!

  18. Celia

    Hej fina Satu! Jag är en av de som har följt din blogg sen början. Och jag måste bara säga, ändra dig aldrig, du är perfekt som du är. Tänk inte på hur du ska skriva. Jag tycker du gör helt rätt som håller de privata delarna för dig själv, det finns alldeles för många människor som skulle vända det emot dig i en eller annan situation. Vi som läser din blogg får vara tacksamma för att du bjuder in oss i vissa delar av din underbara familjs liv. Att det sedan sitter vissa som måste leta detaljer att kritisera måste du försöka ignorera, hur svårt det än är, för merparten av oss lyfter dig till skyarna i det arbete du gör med dina barn, din familj, dig själv, ditt liv och din blogg.
    Så Grattis på 8 årsdagen till dig och din blogg. Kram Celia

  19. Sess

    Först vill jag säga Grattis till bloggen och sen grattis till oss läsare som fått ta del av dig och din familj i åtta år!
    Det är en härlig känsla att få gå in och läsa hos dig.
    Jag är själv sjubarnsmor men de börjar bli stora 🙂 Den äldsta är äldre än vad du är 🙂 och minste är i nedre tonåren, så lite igenkänningsfaktor får jag.
    Jag blir i själen glad av att läsa din blogg, där all kärlek till barnen lyser igenom varje inlägg.
    Tusen tack för det du delar med dig av <3

  20. Therese

    Jag har läst din blogg sen du blev gravid med Olivia! Rätt länge med andra ord! Då var vi så olika, lika gamla men helt olika liv. Du mamma med stor familj o många barn, jag singel som bara arbetade o festade.
    Nu är jag 2-barns mamma och känner igen mig mer o mer i allt du skriver. Min största upptäckt med att bli mamma är tyvärr precis det som du beskriver, att andra mammor är värst. Jämföras hit o dit, som att nån bebis vore bättre än någon annan bebis?!
    Nä jag gillar ditt sätt att skriva, oavsett om jag håller med eller inte 🙂
    Ha en fin lördag nu! Kram

  21. Petra

    Hej Satu!

    Jag har inte följt dig så länge, tror jag började innan Celina föddes precis eller kanske precis efter att hon fötts. Jag älskar att följa dig för jag älskar ditt engagemang och att det känns som att du alltid är väldigt aktiv med dina barn, Jag själv älskar att vara aktiv men önskar att jag hade hälften så mycket energi som du verkar ha, jag tycker om att läsa om att ni håller fast vid erat och att ni har rutiner men även mycket utflykter och starka band till era respektive familjer. Så härligt!

    Jag har själv börjat blogga och hämtar en del inspiration från dig, gjorde nyss en liknande ”one kid a day” som du brukar göra ibland. =)

    Tack att du inspirerar mig och grattis till din braiga blogg!!

  22. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Meningen ”Varför går man in på andras bloggar bara för att hitta något att klaga på”, funderar jag så ofta på. Förstår verkligen inte varför man går in hos någon för att enbart klaga eller försöka såra. Det känns ibland som att man är tillbaka i korridorerna på högstadiet där vissa satt och viskade när man gick förbi och gav bitchblickar. Skillnaden är dock idag att det är vuxna människor som attackerar på samma sätt men med HÅRDA och elak ord istället. Rena rama jantelagen ”du ska inte tro att du är något”. Min systers klass hade två dockor i 1-3 som hette Jante och Jag duger. Jag duger peppade för att få barnen att känna att de var bra som de var, medan Jante körde med ”DU ska inte tro att du är något”. Internet känns ibland som Jante är ledare för. Så himla tråkigt :/.

  23. Malena

    Du har så rätt. Jag förstår pressen med att skriva och med att vara förälder. De flesta gör nog så gott de kan. Jag är glad över att trollen inte syns här!?Allt gott till dig och familjen.?

  24. Karin

    Hej! Jag har följt dig i flera år. Det var väl 4 och ett halvt år sen som jag och dottern var och badade i lammsjön (Jag hade landställe där som barn) jag la då märke till dig och dina barn där (visste ej vem du var då) Olivia var liten och var i vagnen. På kvällen läste jag Mirkas blogg där du den dagen var gästbloggare. Jag kände igen dig och barnen och tyckte nästan det var lite kusligt! ? Ren slump med andra ord! Följer din blogg varje dag sedan dess. Ni är toppen!

  25. Malin

    Hej. Jag har följt dig sen när du var gravid med Olivia. Jag hade själv samma år fått min andra dotter. Tänk att de är så stora nu så de ska börja skolan och förskoleklassen till hösten. Är inne och läser dina inlägg i stort sett varje dag.

  26. Jenny

    Har tassat runt här inne sedan pojkarna var riktigt små, men nästan aldrig kommenterat…
    Jag tycker om ditt sätt att skriva. Jag tycker också om att läsa om er fina familj, om upp och nergångar…. Ja, om livet liksom. Du är en stor inspiration och förebild. Fortsätt gärna som du gör. Kram Jenny

  27. maria

    Läst länge. Din blogg är en feel-good-blogg, den sticker ut i värme och kärlek. Sparar den till sist på morgonen för att ta med en god l´känsla ut i dagen

  28. Karolina

    Grattis till 8-år!! Cheeezez vad åren går! Kommer ihåg dina kollageblock med massa text i olika färger! När vi började prata om att du måste skriva ner de på datan och ev börja blogga! Verkligen bra jobbat och bra skrivet. Du är grym och jag är stolt över dig! Love you, H:Big SIS 🙂

  29. Madeleine

    Hej Satu! Jag älskar din blogg läser väldigt ofta för att få tips och råd om barn osv. Är själv mamma till en 8 månaders liten kille, bloggar även jag från USA där jag bor med min man, son och vovve 🙂 jag kommenterar inte så ofta men det kändes som att du behövde lite uppmuntran idag så jag ville bara säga att jag tycker du verkar vara en väldigt godhjärtad person och en helt fantastisk mamma!! Jag hoppas verkligen att du kommer fortsätta att blogga, jag älskar att läsa din blogg. Många kramar Madde 🙂 Kolla gärna in min blogg maddesliviusa.vimedbarn.se

  30. Helena H

    JAG! ”räcker upp en hand”, har varit med här o lärt känna dig o din familj sedan twinsen föddes! 😀 Världens underbaraste familj är ni! Kommer aldrig sluta läsa här o bara längtar till den dag då jag får möjlighet att säga hej till dig/er IRL. 🙂
    Stor kram från Järvsö (Söderhamn) <3

  31. linda

    älskar din blogg och din fina familj, för mig är du en super morsa som jag nu hoppas jag kmr bli till mina första barn som är beräknad nu på söndag ? älskar hur du väljer att ha dina yngsta hemma så länge det bara går att du hittar på saker, alltid med i leken du verkar fantastisk som person fru och mamma, ta hand om dig och håll alltid huvudet högt kram ❤

  32. Susanna

    Grattis på 8- årsdagen och för mig är du en hjältinna och en inspiration
    Älskar din blogg och följt den i ca 3 år
    Ser dig, familjen mumma ibland i hc och ni är så fina…

    Så länge du skriver så kommer jag läsa
    Du är underbar
    Stor kram

  33. 3barns mamma

    Hej fina satu!

    Förstår dig så mycket om du bara visste.

    Idag får man knappt vara ärlig … jag personligen dras mer till bloggar där man är väldigt ärlig och vågar säga typ ”idag skrek jag åt alla barnen och bla bla bla” . Men vem vågar idag vara ärlig med sånt för då kanske någon anmäler en till soc sen? Helt sjukt. Även om alla vet att alla mammor har dagar där allt bara går så fel. Jag mår bra av att läsa när andra mammor kan vara ärliga och berätta om dagarna i sin familj. Men många bloggare visar bara de fina minnerna utan dagen och perfekta familjebilder .. så känner man sig som sämsta mamman för att de inte är så hos sig… någon som förstår mig? Skulle uppskatta mer prat om dagar som går snett och även bilder på barnen mitt i bråk typ haha. Alltså vill bara att bloggen är mer ärlig men jag FÖRSTÅR att du har svårt att vara så ärlig som sagt för sen kommer alla surkärringar och ska kommentera ”varför si och varför så”… istället för att stötta och skicka en kram.
    Därför gillar jag läsa pappa bloggar för de är så ärliga .. och INGEN hoppar på dem! Så sjukt att det är ok för pappor att va ärliga om familjelivet men för mammor så måste allt va perfekt. Virrig kommentar men du kanske förstår <3
    Många gånger tänkt på -mardrömmen- du gått igenom och tänkt att kanske du fått problem pga någon bloggläsare .. du har ju inte skrivit vad de gällde men har många gånger tänkt att de säkert något troll som varit taskiga mot er familj pga bloggen. Folk som vrider och vänder på saker. Fy vad elaka människor de finns.

    Kram till dig satu du är så snäll verka de som!

  34. Lotta

    Puh kunde inte läsa fort nog ett tag där trodde jag du tänkte sluta blogga,. Pjuh för jag gillar ju din blogg sååå mycket. Du delar med dig dina tankar så fantastiskt ur livets alla aspekter så härligt och generöst. Stort tack! Livet med barn är tufft, energikrävande, tålamodsprövande och alldeles alldeles underbart. Min mamma sa alltid njut allt du kan för i morgon är dom vuxna! Så rätt hon hade. Tack för att du tar dig tid till oss dina cybervänner. Kram

  35. Johanna

    Har heller aldrig riktigt förstått vad man får ut av att vara elak och ha åsikter om preciiis allting.Givetvis anonymt på nätet,personen i fråga hade aldrig sagt ett skit face to face och sånt irriterar mig!Och som du säger,väldigt ofta just mammor ska hitta fel på andra mammor.Fattar inte grejen med det heller,varför man ska bry sig så mycket om alla andra.”Sköt du ditt, så sköter jag mitt”,så resonerar jag?

  36. Hanna

    Hej! Jag har följt din blogg sedan du väntade Olivia, och jag älskar den. Är så kul att få följa dig din fina familj. Hoppas att trollen försvinner och att du känner att du kan skriva om vad du vill. Ha en härlig helg!

  37. Jennifer

    Jag är dålig på att kommentera och trycka på hjärtat, men du ska veta att du driver min favoritblogg! Du är en sann inspirationskälla och jag älskar alla typer av inlägg du skriver. Både de djupa, och de vardagliga. Jag reflekterade för mig själv när FU skrev att Olivia börjat förskoleklass i höst, att jag läst din blogg i snart 6 år! Började läsa när du väntade henne. Fortsätt skriv som du gör! Dela med dig av det du känner för. Stor kram!

  38. Annelie

    Tack för din härliga och inspirerande blogg! Grattis till de 8 åren! En väldigt vacker och fin mamma till ditt gulliga gäng❤️
    Kram från en trogen läsare Annelie

  39. Maria

    Tack för alla fina inlägg, och grattis bloggen må det bli fler år! Men du måste känna att det är värt det, för din skull, inte för vår! Jag har läst från och till sen i början, regelbundet sedan innan Olivia kom. Mitt första barn är jämnårigt med Nicole och drömmen om syskon var i flera år en dröm enbart, naturen ville inte. Då läste jag bloggen gör att orka försöka tro. Nu finns det tre yngre syskon och vi känner oss tacksamma och färdiga med verkstaden. Jag följer dig idag för att få inspiration till aktiviteter med flerbarnsfamiljen än normens två och med blandade åldrar samt kanske också för att inspiration att orka med att vara den mamma jag vill vara för dem. Jag kommer fortsätta följa dig så länge jag får! Hög igenkänning och många skratt har det varit. Stor kram!

  40. Elias mummu

    Fortsätt skriv precis på det sätt du själv känner att du brinner för Satu!
    Beundrar dig som fantastisk mamma / fru / dotter / syster ! All lycka till dig! ❤

  41. Sanna

    Kan inte mer än o instämma i ALLT du skriver! Vi ska LYFTA varandra ist för o trycka ner varandra! Fortsätt skriva som du gör!? Jag gillar bloggar som kan skriva om roliga såväl som jobbiga. Det känns som en ärlig blogg. För allt är inte tipp topp jämt! Gillar din blogg! Läser den varje dag! ? Ha en fin helg!?

  42. Maria

    Tack för att du delar med dej på bloggen..
    Hoppas att du orkar fortsätta med bloggandet..
    Ni är en härlig familj att ”följa” och du skriver på ett trevligt sätt.

  43. Sandra

    Din blogg är en av mina absoluta favoriter! Så himla härligt att kika in här och få ta del av din och din familjs vardag. Sprider så fin och härlig energi med dina inlägg och bilder. Uppskattas enormt av att läsa en helt vanlig vardagsblogg med det där lilla extra! Stor kram till dig Satu! <3

  44. Linnea

    Uppskattar verkligen din blogg! Den har förgyllt min vardag länge (sedan du väntade Olivia, minns inte när, ursäkta!) ❤

  45. Marika

    Hej igen!? ville bara tillägga.. din blogg är alltid intressant och läsa. Men det jag skulle önska är att du även här hade lite video klipo. För jag har varken FB eller Insta. Det vore jätte kul.!.. Kram?

  46. Marika

    Grattis!! Bästa bloggen nånsin!! ?? Tittar in efter nya inlägg flera ggr om dagen. Har följt din blogg sen Olivia var liten baby!! Kram?

  47. Camilla

    Jag har läst din blogg sen du väntade Olivia och när jag räknar efter så inser jag det är rätt många år, även om det inte är alla åtta åren.
    Jag älskar att läsa din blogg, alltid lika kul att se att det kommit ett nytt inlägg från dig. Jag är imponerad och blir inspirerad av allt du gör för din familj och såklart allt det ni gör tillsammans som familj. Tack för att du delar med dig!!

  48. Martina

    Hej 🙂 Jag är ny här. Kollar mest din instagram men ibland här.
    Jag fick första barnet för sex månader sedan, så många mammor och bebisar har dykt upp i mitt flöde, det var väl så jag hittade dig. Blev otroligt fascinerad över att du har åtta barn!! ? Som det känns just nu nöjer jag mig med ett… 😉 Så det hade varit otroligt konstigt om allt du skriver strösslas med socker, du är ju människa, inte bara kvinna o mamma.
    Men jag förstår vad du menar. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att vara mammaledig, men måste hejda mig att dela det på instagram. Vill inte oroa mina nära och vill inte framstå som otacksam för de andra bekanta. Denna eviga rädsla för vad ANDRA tycker om mig…

    -”how will I explain this to people?”
    -”are you still explaining yourself to people??”

  49. Caroline (mamma till 4)

    Inte lätt att veta vad man ska skriva om när man är en sån stor bloggare och man ska bli granskad och attackerad av vissa. Är naturligt att de flesta då drar sig tillbaka lite och inte vet vad man ska skriva om mer. Man vill kanske inte dela med sig av det mest privata och barnen kanske inte heller alltid tycker det är kul att man skriver om dem…
    Sånt du inte kan eller vill dela med dig av i bloggen kan du kanske skriva vid sidan av så du får ut dina tankar.
    Jag har följt dig i ca 6 år…sedan tvillingarna var små och sen då Olivia föddes :-).

  50. Mummu

    Grattis min älskade dotter! Tycker att du är så bra med ditt blogg , annars hade du inte kommit så här långt! Tack till alla dina läsare som har stöttad dig , på dem åren. Älskar dig Satu , fortsätt på samma sätt , och skriv som du gör, alla dina drömmar,och framtids blaner osv.❤️???Stort kram från oss!?❤️

stats