My Baby Dolls

”Just Nu” inlägget

Halloj!

Dagarna rullar på här hemma, tiden går fort och det är inte en lugn stund just nu. Inte för barnens del, men för att jag vill göra i ordning allting och så ska det fixas och donas.
Juste! Jag har faktiskt fotat lite i huset idag, som jag lovat visa er.

Som jag skrev- vi har en hel del kvar att fixa- men vi har också fått det mesta gjort. Ni kommer att se det på före-och-efter bilderna när allting är klart 😉
Nu tog jag visst inte bilder på alla rum, såsom hallar, toa/bad mm.
Men vi kör en house tour när det är klart.

Jag visar er undervåningen först då, där jobbas det på för fullt.

IMG_6033
Bilden togs i slutet på hallen, vid min & Andres rum.
Läget just nu?
Allt gammalt golv har rivits, golvvärme har lagts i hela undervåningen och en ny parkett ligger på. Just nu håller de på med att spackla och måla klart i hela nedrevåningen, sätta golv och taklister och så socklar och dörrfoder.
Taket har sänkts med reglar, nya elkablar och rör har dragits. Taket läggs klart och in kommer spottar,

IMG_6032
Ja det här är alltså mitt och Andres sovrum. Eller- ska bli 😀 Där är allt nästan klart förutom att det behövs målas klart och taket ska läggas, sen är det faktiskt klart. Ja och dörrkarm/foder och sådant då… Nu ligger alla kartonger där som ni ser och det får vara så, vi prioriterar barnens rum och de övriga rummen just nu.

IMG_6031
Celinas rum ligger mittemot oss. Här hade dom bad/tvättrum förut. Där behövs spacklas och målas några gånger och så en massa ”småfix”.

IMG_6025
En del av köket.
Som ni ser så har vi rivit bort det gamla köket, bytt ut alla fönster i hela huset till större. Köksbordet kom på plats igår och den ska inte alls stå där, utan det ska stå ungefär där jag stod och tog bilden 🙂 Här ska vi ha kök och köksö.

IMG_6026
Vardagsrummet.
Där har det skett den största skillnaden. 3 väggar har rivits, varav ett var bärande. Så där på väggen står en stor balk som bär upp hela övervåningen. Vi vill ha ett stort vardagsrum och öppen planlösning till köket. Soffan kom också ner igår till Andres stora lycka 😀

IMG_6028IMG_6029
Från fönstret ser jag barnen hoppa studsmatta på tomten 🙂

Jahop, vidare till övervåningen då.
Tog inte bild på entrehallen… Men därifrån går trapporna upp- som Andres för övrigt höll på att slipa idag. Imorgon ska de målas, wihooo!

IMG_6013
Nicole ville ha eget rum. Vi fixade i hennes rum idag, möblerade och tog upp saker ur kartongerna.
Alla de kartonger och soffan som står på nedrevåningen nu var uppe i Olivia & Kevins & Vanessas rum, och dom tog ju ner igår när golvetvar klart i vårt rum- så jag fick börja inreda lite 😉

Ja juste, det blev ändrade planer ang. barnens rum på övervåningen. Tanken var att alla skulle ha egna, att vi skulle bygga väggar i allrummet, men vi bestämde oss för att ha det öppet, att dom får ha ett stort allrum för sig själv, och så ska några dela rum istället, för rummen är så pass stora.

Bredvid Nicoles rum delar Olivia & Kevin rum.

IMG_6018
Mer än sådär hann jag inte i deras rum idag.

Barnens allrum där uppe ser ut såhär just nu:

IMG_6020
Våran & Isabelles säng står där, TV:n och garderober…
Där ska det se annorlunda ut sen när vi ska flytta ner- visar hur vi tänkt sen! Men nu är det mysigt att ha barnen nära när allt är så nytt.
Hihi, det där lilla soffbordet och stolarna ska egentligen till lekhuset där ute, men i brist på annat just nu så… 😉
Där skymtar man också twinsens och Vanessas rum…

IMG_6023
Just nu i grabbarnas rum. Dom valde att dela rum (vilket jag kommer att få ångra mig sen) 😀 I ena sekunden är dom bästa vänner och i nästa råkar dom som hund och katt och så nästa sekund igen som om inget hänt. Cheezuz alltså. Jag blir gråhårig i förtid med de här busungarna.

IMG_6024
Och så Vanessas rum. 🙂

Imorgon ska jag få upp lite saker på väggarna så det inte ligger på byråer eller golvet. Blir sån skillnad direkt.

IMG_6036
Våran tomt (baksidan)

IMG_6041
Och där står vårat hus. Älskar våran stora tomt. Kan inte fatta att allt det här är vårt! Fasaden är så hemsk, men den får se ut så fram till våren. Då ska vi byta fasad. På gaveln är den röd på övervåningen, me dont like. En stor altan ska byggas där vi kan grilla… Det kommer att bli supersnyggt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kicki

    Åh vad kul att få se lite bilder från huset och tomten! Fantastiskt stor och härlig tomt! Och vad fint det kommer bli inuti! Så himla härligt gumman! Där har ju barnen en massa utrymme och ni kommer kunna njuta av varma sommarkvällar på altanen och mysiga höstkvällar inomhus i ert alldeles egna fina hus. Underbart helt enkelt! Kram från oss!

  2. Helena H

    Erat hus är nästan precis i samma storlek o form so en väns hus här uppe. Jag har hjälpt dom att rita en utbyggnad och den skulle passa er perfekt sedan när ni behöver fler sovrum när barnen blir större. 🙂 Är en utbyggnad i två våningar där erat vardagsrum är, i vinkel rakt ut. Så er uteöppenspis skulle hamna inne i nya vardagsrummet (som blir nere såklart) och på övervåningen får det plats två stora eller tre små sovrum och ett litet dusch/toarum eller klädkammare. Och i gamla vardagsrummet kan man ha ett mysrum/kontor/pysselrum. 🙂
    Och sedan blir det en härlig altan i vinkeln o runt gaveln på nya rummet. 🙂
    Älskar att rita hus o sedan inreda. 🙂
    Kramar i massor från Söderhamn

  3. Vernesa

    Wow. Vilken.investering ni har gjort till.er själva. Ni kmr inte ångra det en dag , vilken.tomt ju !!! Njuuut av livet fina ni Kram ♥

  4. Karin

    Otroligt roligt att se bilder på huset!!! Vilket jobb ni gör!! Det blir ju toppen!! Stort grattis till huset och nya bebisen såklart!! Jätteroligt!! ?

  5. Tessie

    Vad roligt att få se lite bilder från huset! WOW så spännande att renovera om ett helt hus och sedan få inreda allt precis som man själv vill ha det!
    Härligt med så stor tomt, vilken dröm för barnen – där kommer ni trivas väldigt bra! 🙂

  6. Jeanette

    Vilken underbar och stor tomt ni har! Och vilken underbar familj, så härligt att få ta del av ert liv. Men glöm inte att sätta nät kring studsmattorna 🙂
    Kram, Jeanette

  7. Cissi

    Ååh så fint ni kommer att få då allt är färdigt. Stort och härligt hus. Väldigt roligt att få se hur det ser ut just nu. Ser fram emot att få fortsätta följa er renoverings-resa ?

  8. Nette

    Ni kan vara jätte stolta över det ni fixat och skapat – jag är imponerad!! Bor ni i Storstockholm kvar? Byter barnen skola och dagis? Är nyfiken! Lycka till med allt och ta det lugnt ibland sa mycket som gar!!

  9. Caroline

    Nämen åååh vilken dröm!!
    Sååå mysigt ni flyttat och vilken trädgård!!! tänk att kunna få bo så med alla sina barn! Är så glad för er skull!!
    Jättekul att få se lite bilder 🙂 Kan tänka mig att ni har fullt upp från morgon till kväll. man blir så slut när man håller på. verkligen en dröm att bo så och kunna se barnen när de är ute oxå. Känns tryggt.

    Kram/Caroline

  10. Annika

    Wow, vilket jobb ni gjort och gör! Kommer verkligen bli ett riktigt drömhus. Jag ser fram emot få följa er fortsatta renoverings- och inredningsresa.
    Kram ?

  11. Mia från Skåne

    Det ser jätte härligt ut! Är det långt ifrån där ni bodde innan? Gångavstånd till dina föräldrar?
    Ska bli kul att få se före o efter bilder sen

  12. Alex

    Tusen tack för inlägget! Väntade med spänning o väntar nu med spänning på att få se hur allting löper o sen dina tankar om hus när ni bott där en liten tid o kanske jämförelse mot att bo i lägenhet om du sku känna för att skriva nàgot sådant ? men ser redan nu att det nog vlir jättefint!
    Vet att några andra frågat men missat om du svarat, byter barnen skola eller kan dom gå kvar i gamla?

  13. Zara

    Wow så himla fint kommer att bli Satu! Man blir jätte sugen att flytta till hus?? det kommer att bli en riktigt drömhus ?

  14. Frida

    Alltså WOW vad kul att få se!!! ??? Snälla, kan du inte försöka blogga om VAD som hänt på dagarna.. Tex. ”Idag fick jag upp lite tavlor, och såhär blev det”.. ??? Såå kul att få följa hur det sakta men säkert bara blir mysigare & mysigare!! ^_^ ??? Saknar dina vardags-inlägg SÅÅÅÅÅ MYCKET!!!! Tex. Idag har jag bara skrubbat & barnen bråkat” ????? DET GER SÅDAN PEPP!!!! När man själv knappt orkar städa & fixa med TVÅ barn!!!! ???? MASSA MASSA KRAMAR TILL BÄSTA BLOGGEN I VÄRLDEN!!! ❤❤❤❤❤

stats