My Baby Dolls

Varför igångsättning?

Vecka 31 + 2 idag och varje dag för oss närmare till att möta lillasyster i familjen Gonzalez.
Ca. 6 veckor kvar och vi kommer att minst sagt ha fullt upp under dessa veckor som är kvar i och med packningen och renoveringen, flytten. Ska bli spännande och jag tror att veckorna kommer att gå fort nu.

Det är många som undrar, ”vadå 6 veckor kvar”?
Jo det är så att jag kommer att få en igångsättning i vecka 37 + 0 (ca.)

Alla mina barn, förutom förstfödda Nicole har kommit prematurt.
Det är så att jag öppnar mig i tystnad med följd av spontan vattenavgång och jag föder snabbt.
Dom har följt upp min på specialistmödravården för att ha någorlunda koll på livmodertappen och dom har ingen förklaring till varför jag föder prematurt- enligt dom är jag som gjort för att föda barn. Jag frågade t om om det kan vara så att min tapp inte orkar bära barn så tätt, men så var det inte enligt specialisterna. Allting ser alltid så bra ut men så plötsligt händer något, kan bero på min egen kroppsbyggnad.

När jag var gravid med Olivia så upptäckte dom GBS i urinen, vilket är en grupp B- streptokocker, en bakterie som orsakar urinvägsinfektion. Så jag behöver få antibiotika intravenöst ca. 2 timmar innan bebis föds, annars finns risken att bebis blir smittad och det kan vara farligt för det nyfödda barnet.
Det var också i graviditeten med Olivia som jag fick behandling mot livmodertappen, ett läkemedel som heter Lutinus som ska hjälpa till att hålla min tapp hård och stängd och motverka att man föder alldeles för tidigt- vilket jag har tagit när jag varit gravid med Olivia, Kevin och Celina och även nu med Baby 8.
Med mina 3 yngsta har jag blivit beviljad igångsättning i vecka 37 + 0, men med Olivia hann jag inte, hon föddes vecka 36 + 4, med Kevin hann jag till igångsättningen (bästa förlossningen ever) och vattnet med Celina gick också i vecka 36 + men inget hände så jag fick en igångsättning i vecka 36+4 med henne.

Så sammanfattningsvis ska jag få en igångsättning i vecka 37 + 0 för att varken läkarna eller jag vill riskera att jag föder ensam hemma med alla barnen själv- eftersom jag föder snabbt och för att jag behöver få antibiotikan intravenöst nån timma innan förlossning. Dom har vecka 37 + 0 som mål eftersom barnet är helt färdigbakad då. ♡

Så jag hoppas ju givetvis att jag kommer att gå så långt. Just nu ser alla undersökningar bra ut, men dom kan aldrig säga om sammandragningarna jag har är såna som gör att jag öppnar mig eller om de är helt ”vanliga”.
Men just nu ser allt bra ut 🙂

varför igångsättning

Ibland önskar jag att jag kunde få uppleva den där spännande väntan på att förlossningen ska sättas igång med värkar.
Inte veta när, var eller hur det ska sättas igång… men jag antar att detta med igångsättning är säkrast för både mig och bebis.

Ni som fött för tidigt, vilken vecka kom era små och vad var orsaken?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ArchieRandall

    Itse olen ostanut musiikin netistä ja kopiosuojaamattomana. Eipä ole tarvinnut törmätä ”tyhjiin hyllyihin”.
    Ongelmana on vain vielä suppeahko valikoima https://pullahiiri.com. Tekijänoikeustotalitaristien leirissä olevat artistit ja yhtyeet kun eivät ole vielä saatavilla, vaikka isompikin levyteollisuus alkaa jo tarjota nettikauppoihin toimivampaa DRM-vapaata tuotantoa.

  2. Hanna

    Jag kan inte fatta att folk skriver så till dig. De har alldeles för lite fritid helt enkelt. Jag tycker det är suveränt att du får den tryggheten,

  3. Sandra

    Hittade hit till din blogg under natt-amningen och kunde inte sluta läsa. Vilken familj ni verkar vara! Mäkta imponerad över alltihopa! 🙂
    Jag födde min första i v 32+2, spontan vattenavgång och det gick inte att stoppa förlossningen utan hon kom 10 h senare 2016, andra barnet kom i v 35+4 för en månad sen, också spontan vattenavgång och det blev ur-akut kejsarsnitt för hon låg med fötterna ner och var ute efter 2 h när vattnet gått. Tror jag fött prematurt pga stress/tunga lyft. Blodtrycket har blivit högt 2 v innan förlossning. Hoppas det går bra för er med nr 8 och hinner in till BB! All lycka till 🙂

  4. J

    Mitt första barn föddes i v. 36+1. Hade inte haft en endaste liten förvärk, vattnet gick och 8 timmar senare höll jag honom i min famn. Andra sonen ville komma redan 2,5 månad för tidigt men det stoppades upp med medicin och total vila hemma. Vattnet gick och mindre än en timme senare föddes han i ambulansen. Med tredje barnet fick vi tid för igångsättning i v. 38+0 men vattnet gick i v. 37+6 och cirka två timmar senare var hon född. Med henne gick jag från öppen 6 cm till att ha henne i famnen på 7 minuter. Lycka till med nr 8.

  5. Johanna

    Idag står det på texttv att de har hittat gener som kan kopplas samman med att man foder för tidigt, intressant. Kolla texttv 🙂

  6. Anna

    Med första tjejen skulle jag på glukosbelastning i vecka 27 men blev istället inlagd på grund av allvarlig snabbt påkommen havandeskapsförgiftning. Från att alla värden varit kanonbra vid kontrollen dryga veckan innan var nu blodtrycket skyhögt, vita i urinen och sen gick det snabbt. Blev förlöst kvällen efter i vecka 27+1, min lilla tjej vägde 940 gram och var 35 cm lång. Inte riktigt vad jag hade väntat mig och kände mig rätt så snuvad på graviditeten. Allt har som tur är gått bra. Med andra barnet gick jag istället över tiden med 8 dagar. En graviditet utan komplikationer men kontroller varje vecka efter att det gick som det gick första gången. Förlossningen gick relativt snabbt då vi blev inskrivna 03:45 och sen är lilltjejen född 07:50. Hoppas att du får gå fram till v.37 och du ser helt fantastisk ut även om du känner dig trött samt har mycket runt omkring dig!

  7. Fredrika

    Jag har fått båda mina barn prematurt. Första i vecka 34+5 (blev då stoppad och låg inne från vecka 33+0 till 34+0).
    Andra föddes i vecka 31+5, med honom gick allt så fort så jag hann inte få värkstoppande eller något.
    Vet inte varför jag föder för tidigt, men hoppas jag får mer koller med nästa barn. Med andra barnet kollade de livmodertappen mindre än ett dygn innan han föddes, de valde då att avvakta med kortison tills en ny koll efter helgen. Det gick visst inte så bra med det ?
    Dem är nu exakt 18 månader och 7 veckor och 5 dagar 🙂

  8. Jeanette

    Min dotter kom i v 35+5. Vattnet gick spontant utan minsta förvarning i v 35+0. Blev då inlagd för observation tills förlossningen drog igång (hade blivit igångsatt i 36+0 om det inte hade startat av sig självt)
    Orsaken att hon kom tidigt hade de egentligen inget bra svar på. Själv tror jag helt enkelt att hon inte hade det bra i magen längre utan behövde komma ut, hon vägde nämligen bara 2080 gram. 24% under snittet.

  9. Anna

    Lilly kom i v 36+3. Hade haft värkar redan i v 34 som de stoppade. Sen kom det i gång i v 35 igen vid vändningsförsök, då stoppades det igen sen i v 36 snittades jag då jag var öppen och hade värkar igen. Lillan låg i tvärläge därav snitt.

  10. Sara

    Min äldsta kom i v 26+0, anledningen vet vi inte och kommer antagligen aldrig få reda på det heller.
    Med barn två så blev jag erbjuden att ha cerklage för att förhindra att jag skulle kunna öppnas i förtid, cerklaget togs ut i v 37+0, han föddes v 39+5 (dagen innan bf). Tredje barnet, hade jag oxå cerklage med som dom tog ut v 37+0, hon föddes nästan exakt 24 timmar senare 37+1.

  11. Hanna

    Jag har tre barn och alla har kommit innan BF. Med 1an började jag få värkar 1 månad innan BF, fick ligga inne en natt med dropp. Det lugnade ner sig men hade sammandragningar hela tiden fram tills dess att hon föddes 10 dagar innan BF. 2an föddes 8dgr innan BF och inga egentliga besvär. Med 3an hade jag sammandragningar konstant. Tror jag började läcka vatten redan i 1,5 mån innan BF. Vattnet gick sen plötsligt 1 mån innan BF och hon föddes några timmar senare. Jag föder också snabbt och plötsligt. Öppnar mig fort och tyst. Får bara ont mot slutet.. vet inte varför!

  12. Hanna

    Jag har tre barn och alla har kommit innan BF. Med 1an började jag få värkar 1 månad innan BF, fick ligga inne en natt med dropp. Det lugnade ner sig men hade sammandragningar hela tiden fram tills dess att hon föddes 10 dagar innan BF. 2an föddes 8dgr innan BF och inga egentliga besvär. Med 3an hade jag sammandragningar konstant. Tror jag började läcka vatten redan i 1,5 mån innan BF. Vattnet gick sen plötsligt 1 mån innan BF och hon föddes några timmar senare. Jag föder också snabbt och plötsligt. Öppnar mig fort och tyst. Får bara ont mot slutet.. vet inte varför!

  13. Johanna

    Jag är helt tvärtom, mitt första barn, fick jag hotande förtidsbörd 14 feb alla hjärtans dag, minns det som i går. Öppen 3 cm och sipprade fostervatten. Fick läkemedel för att stoppa upp ett värkarbete. Låg en vecka på sjukhuset. Sen stannade hon kvar till 21 april. Fatta 2 dagar över tiden!!
    Sen kom tvillingarna, tjejen längst ner i magen la sig säte, eftersom dom inte kunde ha koll på bebis 2 förän 1an är ute, och sätes förlossningar kan dra ut på tiden. Valde läkarna att inte ta risker. Dom snittades i vecka 38+2. Det var planerat snitt och bebisarna visade inga tecken på att vara på g ut på egen hand.
    Nr 4 var beräknad 31 december, nyår. Men då min rygg höll på att ha ihjäl mig fick jag hinnsvepning som inte gjorde nån skillnad. Jag fick tjata till mig igångsättning, 29 december 2 dagar innan bf, och min son ville så vara kvar i magen att dom knappt fick igång mig, satt 6 timmar med ballongkatetern.
    Och nr 5 samma sak, min rygg höll på att ge upp. Fick igång sättning dagen innan bf. Då hade jag (trodde jag) fjärilar i nervös magen. MEN när jag kom till igångsättningen var jag öppen 6 cm och dom tog hål på hinnorna och inom 1 tim var han ute. Hade fått hinnsvep på mvc 5 dagar innan och ett hinnsvep på förlossningen 3 dagar innan. Så jag har gått fullt ut med alla.

  14. Cissi :)

    Jag föder oxå snabbt och några (ca 3) veckor tidigare men har aldrig blivit igångsatt eller blivit beviljad snitt (pga min rädsla att föda hemma). 3an kom på 1h och 40min. 4an tog 27min(!) från första tecken (vattenavgång). Så fruktansvärt jobbigt att föda så snabbt då smärtan går från 0 till max så snabbt. Kroppen hinner inte förbereda sig och det är i stort sett omöjligt att lyckas hålla sig lugn och slappna av. Jag födde mitt första barn hemma 2,5månad för tidigt. Jag hade tydligen uvi då märkte man. Fick uvi under 2a graviditeten oxå, inget jag märkte egentligen men jag fick kraftigare sammandragningar. Har alltid haft mycket sammandragningar under graviditeterna och inte kunnat röra mig som vanligt pga lättretlig livmoder.

    Vissa bara är så tydligen. Jag är 168 lång med en ”normalvikt” på 49-50kg. Har alltid sagt till mig själv att min kropp inte är skapt för att bära barn, bara att bli gravid, och att föda 😉

  15. Kristina

    Min dotter kom i v.36+4. Vattnet gick och när vi kom till förlossningen visade det sig att hon låg i säte så det blev akut snitt då allt gick väldigt fort. Sonen kom i 37+3. Hade väldiga smärtor som de inte kunde förklara. När de gjorde ul så visade det sig att fostervattnet var borta utan att vattnet gått. Det hela slutade även här med akut snitt. Under op visade det sig att ärret i livmodern från förra ks hade spruckit upp (uterusruptur) 8-10 cm och sonens axel stack ut där. Men allt gick som tur väl.

  16. Ylva

    Min första dotter föddes v36 pga havandeskapsförgiftning blev igångsatt. Min andra dotter föddes v30 med snitt pga samma sak. Därför vågade vi inte skaffa flera barn. Vill inte ha en ännu mindre liten skrutt ?

  17. Emma Hagman

    Vad mysigt med en nr 8 ? Man kommer nog aldrig ifrån bebislängtan. Hur snabbt har dina förlossningar gått från att du fått värkar? Hur många timmar ?? Lycka till och hoppas du får gå fram till v 37+0 ?

  18. Johanna

    Mina två yngsta (födda -16 och -17) födde jag med planerad igångsättning i vecka 37 + 0. . Första p.g.a. fraktur på svanskotan med barn nr 1 och 3. För att vara inne på plats och hinna få smärtlindring för att klara av att föda i en mer gynnsam förlossnigsställning. Med yngsta var det mer att jag ville ha igångsättning igen p.g.a. väldigt snabba förlossningar (från igångsättning till förlossning tog det 1 1/2 timme). Denna gång tog det en stund innan jag ens började känna något men när det väl började göra det så var han ute efter 2 timmar. Så jag har lite samma som för dig att det går väldigt fort när det väl sätter igång.
    Stort lycka till när det väl är dags!

  19. Frida Helmersson

    Jag födde min första pojk i v 32+5, nummer 2 kom i v 35+6 (efter att ha lyckats stoppa honom från v 30). Svag livmodertapp, har fått crinone för att stoppa. Med första pojken låg jag inlagd en vecka med värkar som vi försökte stoppa, men efter en veckas sängläge skulle han ut. Andra graviditeten var jag hos bm varannan vecka för att mäta tappen. Lycka till, hoppas allt går bra ?

  20. Linnea

    Blev igångsatt 37+3 pga svår havandeskapsförgiftning. Beundrar dig som gjort detta så många gånger och massa lycka till denna gång!

  21. Carro

    Äldsta kom i 38+4 efter att haft värkar oregelbundet men kännbara i 36h, han föddes i öppen hjässbjudning och ingen rolig förlossning med klipp och bristning i en muskel i övre magen. Aj!!
    Sen kom 2an i 39+0 med värkar 00-08, vätkuppehåll och sen värkar ca 16-22.37. Mycket bättre upplevelse.
    Sen kom mini 3an 36+6 var jag på kontroll pga sammandragningar ca var 20min -ingenting på gång sa de, öppen 3cm. Efter ett dygn till 37+0 var jag i upplösningstillstånd, får ju inte sova och inget på gång? Kämpade på i de tysta, var ju inte på gång sa läkaren när jag ringde igen, gick på föräldramöte och öppet hus, 19.30 går vattnet och värkar regelbundet efter det, åker in 21, fick tyvärr epidural som stanna allt. Efter värkstimulerande dropp som inte tog öka vi och då gick jag från 6cm till klar på 20 min och 02.42 på 37+1 föddes lillan. Så ja tre så olika förlossningar första i juli, andra juni, tredje i maj ? O bebis 4 i april? ?

  22. Mia

    Min första förlossning startade med att vattnet gick men inga värkar. Fick en tid till förlossningen för kontroll men 5 timmar efter vattenavgång föddes vår son i vecka 37+0. Ingen förklaring
    Under graviditeten med andra barnet drabbades jag av havandeskapsförgiftning och var inlagd på förlossningen. I vecka 36+3 vaknade jag med värkar och efter 2 timmar var dottern född. De trodde att havandeskapsförgiftningen kunde vara orsaken till att förlossningen startade.
    Tredje gången startade förlossningen med värkar i vecka 37+1 och 43 min senare var dottern ute. Ren tur att vi hann fram då det tar 40 min till förlossningen. Läkaren då sa att min kropp tycker att 37 veckor är en fullgången graviditet och skulle det bli en 4:a får jag en igångsättning eftersom det gick så fort sisra gången.
    Lycka till och vi håller tummarna för att du når 37+0
    Kram

  23. Therese

    Jag trodde att dom tagit bort antibiotikan för Gbs i hela landet om man inte har en aktiv bakterie vid förlossningen eller strax innan. I Lund ger dom inte antibiotika om man inte har den aktiv för att motverka resistens då vi generellt sett fått för mkt sådant de senaste årtiondena. Lycka till förresten?

stats