My Baby Dolls

That walk of shame

Dagens bästa:
Vädret! vem blir inte glad av sol och värme? Det blåste jätte mycket idag, men ändå känner man en glimt av hopp om att den bästa tiden på året är alldeles snart framför oss.

Dagens sämsta:
Att börja morgonen med att vara världens gnällmorsa. Att veta att man inte har tillräckligt med tid till att bli ordentligt sams och prata ut. Det är bland det jobbigaste och värsta jag vet. 🙁

Dagens jobbigaste:
På Nicoles handbollsträning.
Andres tog med sig Kevin på ärenden och jag tog med mig resten av gänget till träningen. Vi hade lite bråttom och Celina vägrade ju sitta i vagnen. Hon skrek hela vägen dit. Sen var hon jätte arg för att hon inte fick springa ut på plan och springa efter bollen så jag försökte avleda henne samtidigt som Olivia och twinsen bråkar om vem som hade en boll först och vem som puttade vem först. Fick ta en liten time-out i omklädningsrummet och sedan gick det bättre.
Ska verkligen undvika ta sisupåsen Celina med dit nästa gång iaf… 😉 och så skrek hon hela vägen hem också just för att hon fick sitta i vagnen. Suck. Ibland har man bara inte tid att låta henne gå själv och utforska varenda liten sten och kotte som kommer längst vägens gång. Sen kan hon dessutom få för sig att stanna och bara stå still, bara för att jävlas. ”Kom nu Celina.” ”Nej du.” får man till svar. Försök bara att köra med tricket med att du ska sakta börja gå framåt så att flickan ska sätta fart. Not working. Hon kunde inte bry sig mindre. Hon ser att jag går och så gör hon precis samma sak. Men åt fel håll. Då får jag springa efter henne med svansen mellan benen, precis vad hon visste skulle hända.
That walk of shame.

Dagens roligaste:
Att Andres hämtade ut paket som kommit med b la Kevins första present!
Ska öppna och visa upp imorgon tänkte jag.
paket från jollyroom

Ser fram emot:
Jag ser fram emot så mycket! Men främst ser jag fram emot sommaren och allt som hör därtill. Jag är en riktig soldyrkare och under sommaren kommer mitt rätta jag fram. Ser fram emot våran resa till Cypern och den långa ledigheten tillsammans.
Mer kortsiktigt så ser jag fram emot helgen. Att bara få vara med familjen, gå på Emmas 15-årskalas… Ser fram emot att få börja städa och rensa och göra vårfint på balkongen… Massor!

Dagens tanke:
Jag har börjat ge barnen mer ansvar och visa dom tillit till att dom klarar av lite utmaningar. Nu har dom fått öva på att gå hem själva. I måndags gick bara Nicole & Vanessa hem själva, men igår och idag fick dom hämta med sig Danilo & Jonathan också. Jag vet att många låter sina skolbarn gå hem själva långt innan, och längre väg. Men jag känner att dom klarar av det här nu. Det är ljust ute och det är en kort bit att gå, inga vägar korsas och dom har mobilen med strikta instruktioner. Igår väntade jag på dom vid fönstret och dom ringde och frågade om dom fick hämta Olivia också. Jag ser ju dom när dom går in via grinden till föris så det gick bra. Jag ser när dom öppnar ytterdörren på föris och hela vägen hem. Dom var så stolta över sig själva att vi skulle t om skåla för dom vid middan 🙂
Jag har supersvårt att släppa kontrollen, men visst växer man av ansvar? Jag litar på att jag gjort rätt med mina barn och att dom har gott omdöme och klarar av det här. Det är bara annat som jag inte litar på.

Dagens hälsning:
Till barnens farfar som idag fyller 70 år!
Grattis på födelsedagen!!!
Abuelo 70 (5)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    Det är bra med ansvar.Men förstår dig så väl… Det är inte barnen utan annat/andra man är rädd för.. Och ni har ju så nära till skolan.Bra fördel trots att vara mitt i skogan är oxå härligt på sitt sätt 🙂

  2. Frida

    De växer så mycket med ansvaret 🙂
    Våra har fått gå/cykla till skolan från de var 8 år om de velat och det är ca 3 km enkel väg. Men vi bor ute på landet och det är en lugn och bra väg där bilar sällan åker så inte mycket att oroa sig för. Bra kondition och starka ben har de fått som bonus 🙂

  3. Pernilla

    Oj det vågar inte jag än till Kevin som precis börjat förskoleklass! Jag litar på barnen precis som du skriver men inte idioterna runt!

  4. Sofia

    Ha du samma pappa till alla barn 🙂 ? Kika gärna in hos mig , skriver om livet mellan Sverige o Spanien då vi har hus både här o i Marbella . <3

  5. Rebecca

    Mina barn har gått med på att åka på ståbräda när de börjat vägra vagn. De kanske funkar för er också 🙂

  6. nette

    Hej, jag vet hur jobbigt det kan vara när barnen maste till gympa och andra sysselsättningar… vore det inte möjligt att bara lämna henne och under tiden ga pa lekplats eller handla? det brukar jag göra sa eftersom gympasalen ligger inte saaa nära hemmet…eller att dina föräldrar lämnar nicole och du hämtar henne bara? vi har bara fem barn men tre av de är sysselsatta – med musik och sport – och da är det verkligen viktigt att inte allt göra själv – att uppdela sig sa bra som möjligt….
    En fraga – kan barnen hämta Olivia utan att förskolepersonalen vet om det?? Skulle de hos oss inte tilllata…
    Önskar er en bra varstart – i Tyskland blev det redan 13 grader!!!

    1. Me & My Baby Dolls

      Nette- Naturligtvis kan man bara inte hämta någon från förskolan utan att tala om när och vem som hämtar barnet 🙂
      Nä jag har inga problem med att sitta och titta på hennes träning, finns inga affärer bredvid heller =)

  7. Lena

    Ha ha, vad jag skrattade åt din ”walk of shame” ? kan verkligen se det framför mig när man tvingas ge upp och springa och hämta barnet. Beundrar din ork och tålamod, sju barn!!! Jag orkar ju knappt med mina två ibland (4,5 och 1 år). Tycker du gör rätt i att låta de stora gå hem själva, låter ju toppen att du kan se dem hela vägen. Få som har en sån trygghet.

  8. Prematurmamman

    Åh, förstår dig precis! Jag har precis börjat låta min 9-åring gå till skolan ”själv” (med grannbarn, utan vuxen) sen i måndags och det känns såå ovant. Men det går bra.
    Min 20-månaders dotter gör precis som Celina – hon SKA gå själv (tycker hon) men gärna åt andra hållet och nu försöker hon testa gränser genom att gå ut mot gatan!! Där kommer sällan bilar, men ändå. Så det blir mycket förmaningar och ”walks of shame” här med..

stats