My Baby Dolls

Varför gasa när det är nerförsbacke?

Igår gjorde jag mig klar inför Julavslutningen som jag skulle gå på tillsammans med härliga Loppifamiljen.
Jag sminkade mig, klädde på mig, var lite nervös- men supertaggad.
Jag brukar inte göra något för mig själv- helt självvalt kan också tilläggas. Men jag såg fram emot det här sen flera veckor tillbaka.

Som top influencer blir man bjuden på att gå på olika event, men jag kommer liksom aldrig iväg av olika anledningar. Jag brukar tycka att det är kul, helt klart jätte glad och ödmjuk att jag får ens bli bjuden.
Sen är det käppar som sätts i hjulen för mig och allt lir bara en stor grej att ordna med.
A jobbar hårt och långa dagar, barnen är i skolan och föris, de två minsta är hemma med mig.
Ska jag åka iväg blir det kommunalt och jag hinner aldrig tillbaka innan det är dags för hämtning.

Jag har så mycket på gång i huvudet nu, så mycket saker som måste fixas och göras och kluras ut att jag känner att väggen är snart där. För mig har det aldrig varit en stor grej att vara med överallt och mingla och synas, jag förstår att det är en del av jobbet- att jag måste synas och höras för att kunna växa– i get that.
Några åker iväg till Paris och på andra blogg-resor. Jätte kul för dom. Jag är inte där ännu.
Jag vet inte om jag nånsin blir det. Kanske jag har valt fel ”yrke”…? Eller så är jag för feg?
Jag skulle ha så dåligt samvete om jag åkte iväg på sånt själv och lämnade allt här. Speciellt utan stöd från familjen.
Måste en bra bloggare vara med på olika events och resor?
Ähh jag vet inte vad som är fel på mig.

Som en person sa häromdagen- ”Varför gasa på när det är nerförsbacke? Bara släpp taget och låt det rulla.”
Det slog mig så klockrent. Jag behöver inte tacka ja till allt. Jag behöver släppa lite och samla energi att ta mig uppåt istället för att gasa neråt.

Egentid är inte så viktigt för mig, jag prioriterar inte det eftersom jag inte behöver så stor mängd av det. Egentid för mig kan vara att få sitta på toan själv, eller ta ett bad ensam när alla har lagt sig. Ibland är det välbehövligt att åka iväg för sig själv och tanka batterierna, få skratta och bara vara Satu.
Jag vill att mina barn, min familj ska vara stolta över mig.

Jag vet inte ens vart jag vill komma. Jag svamlar på.
Jag kom inte iväg på den där julavslutningen igår ändå.
Just innan så ringde barnvakten och sa att hon kräks. Jag fick tänka om snabbt efter nån annan lösning men det gick inte. Jag avbokade, bytte kläder igen och hämtade barnen på skolan istället. Dom var iaf glada att jag inte kom iväg. 😉

Vi beställde pizza igår istället och hade lite tisdagsmys framför en film.

vitvå
J
ag och min förstfödda docka <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Personligen gör alla de där sponsrade inläggen och eventen mig bara galet uttråkad. Ofta känns det krystat och jag undrar alltid vad som betalats/sponsrats för utrymmet. Jag skrollar alltid förbi och blir det för mycket slutar jag följa bloggen. Samma med alla dessa sponsrade julkalendrar med krav på delning hit och dit. Det är ju er vardag som är så intressant att få följa! 🙂

  2. Minna

    Jag tycker att ditt blogg är bra.Du är vardags hjälte.Jag vill INTE läsa om Paris-resor o sånt som är inte intressant för mig. Åk till Paris om du vill men du är bra bloggare som du är! 🙂 Och du gör rätt i att ta din egentid på ditt sätt.

  3. Frida

    Din blogg är bäst just därför att den inte är full av sponsrade event och reklam. Det är 1000 ggr roligare att följa er vardag och att du sätter barnen i främsta rummet. Du har valt helt rätt yrke för din blogg är härlig att följa 🙂

  4. Rebecca

    Jag gillar inte att läsa om events scrollar alltid förbi de i bloggar. Tänker att man går på det för att sponsorer och liknande ska va intresserade att nå ut i bloggen och för reklamsamarbeten, Om man nu inte har en blogg inriktad på det så känns det inte så intressant för läsaren och ofta faktiskt kan jag tycka att man bara ser bloggen som sitt jobb när man skriver om events väldigt ofta och då brukar jag tycka att den inte känns speciellt personlig vilket din gör. Ger det dig nått att gå på event så kan du ju gå, men för att bara ha läsare så behöver du inte gå på det, De räcker att skriva om din vardag? Du skriver fint och personligt!

  5. Maria

    Hej! Jag har aldrig kommenterat men läser din blogg varje kväll, tycker den är så mysig och positiv ☺️ Självklart måste du inte gå på alla event tycker iaf jag, Din blogg blir man glad av! Kram

  6. Lin

    Hej vännen! Finns ljus man tänder varje dag 🙂 nedräkningljus heter det nog. Då får de göra flera gånger och varje dag. Så kan du tända de fyra stora? Eller blir det to much kanske? 🙂 kram Lin

  7. Jenny

    Helt rätt att livet (bloggen) kretsar kring barnen när dom är små. Finns inte utrymme för weekends i New York och utekvällar i Stockholm city tycker jag 🙂 Tiden går så fort och det kommer tider då dom är mer självständiga och man kan fokusera på annat.

  8. Annelie

    Jag är farmor till 3 ”godingar”,läser din blogg Du är helt Fantastisk!
    Du har verkligen dina barn som prio 1? tänk om fler hade en mamma som Du.
    Fortsätt som du gör, du kommer att få så mycket tillbaka.
    Kram

  9. Viveca

    Jag läser hellre om din vardag med pizza- och filmmys en tisdagkvälloch ser foton på dina kids när de äter glass hos Mummu och Puua än flärdiga beskrivningar och glättiga bilder från olika event och (sponsrade?) resor!
    Så för min (som läsare/besökare) del räcker det att du visar det som alltid varit din blogg!
    Kram från västkusten

  10. mamma till 9

    Jag tycker inte heller att jag har behov av så mycket egentid men under perioder i livet då man grubblar över något eller har sorg så kan det kännas att jag är en bättre mamma om jag får små stunder av egentid ibland. Däremot tror jag att man aldrig ska underskatta gemensam tid med sin partner. Oberoende om man känner att man behöver det eller inte så tror jag att det är bra att ibland bara rå om varandra. Det lönar sig i längden även om det krävs en utomstående barnvakt till det.

stats