My Baby Dolls

En pastasallad av tacos rester

tacos
I torsdags åt vi tacos till middag, supergott ibland tycker vi alla! (ser nu att det flyter majs i Olivias glas…)
För dom små är det lite knepigare att äta tacos, dom kan inte riktigt hålla i och allt bara faller av, så jag brukar koka makaroner eller ris till dom och lägga taco tillbehör på tallriken.

IMG_7659
R
öd Fanta fick alla dricka, godare med saft eller läsk till tacos än vatten och mjölk 😉

Dagen efter vi ätit tacos försöker vi fixa ihop nånting till lunch av resterna. Igår blandade jag i alla grönsaker och gjorde en pastasallad av det och la i tonfisk och rosettpasta, helt klart en perfekt sommar lunch.

In the making… Får alltid fylla på med majs eftersom våra barn är helt tokiga i det. Lite tonfisk blandade jag också i.
salladIMG_7694IMG_7690IMG_7692IMG_7688
”Kan själv”
IMG_7689

Hur brukar ni göra med alla rester som blir över från tacos?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pernilla

    Vi gör alltid sååå god köttfärssås med pasta dagen efter! Så blandar jag i cremefraiche,grädde,dijonsenap,krossade tomater,kalvfond, och en massa kryddor! Sååå gott!

  2. Annika

    Här blir det aldrig rester efter tacos hahaha oavsett om jag använder 1 eller 1,5kg köttfärs. Och då är vi bara 4st max 5personer. 2 tonåringar, lilltjejen på 10 år och så jag. Och ibland min kille. Det enda som kan bli kvar är eventuellt tacochips. Men de försvinner sen fort som snax….

  3. carina

    Tacopaj, sallad som du gjorde av resterna, man kan fylla tortillabröd och rulla ihop och på med ost och sedan gratinera i ugnen. Varma mackor gör vi ibland,alla tillbehören passar lika bra till dessa rätter. Man kan även göra piroger av vetedeg eller smördeg:-)

  4. Sara

    Vilken bra idé att göra en pastasallad. Jag brukar ta köttfärsen som blir över och göra en tacopaj och så ha grönsakerna som sallad bredvid pajen. Ibland gör jag något annat gott, nachos chips i ugn. Först lägger jag ut chipsen på en plåt, sedan köttfärs, salsa och ost. Gratinera 5-10 minuter. Det är gott med kall vitlökssås eller guacmole till.

  5. Johanna

    Vi brukar äta tacos igen dagen efter på resterna..tacos är en maträtt vi inte kan äta nog mycket av här hemma ☺

  6. Fröken Småland

    Jag lägger ihop allt utom gurkan, slänger i ett ägg och kanske lite créme fraiche. Ner med rubbet i ett pajskal. Känns som en helt annan rätt 🙂

stats