My Baby Dolls

Projekt Blöjfri

”Hur går det med pottan, är hon torr än?”

Den frågan fick jag på BVC sist jag var där för Celinas 1-års vaccination.
”Vem, Celina? Hennes pottträning har jag inte ens haft en tanke på, jag har haft fullt upp med Kevin!”

Jisses, jag som t om varit lite på latsidan med Kevin- och han fyllde ändå 2 i slutet på april. Men ja, tydligen är det bättre ju tidigare man börjar pottträna enligt nya forskningar.
Jag väntar dock en stund med Celina och koncentrerar mig på Kevin först.

Pottträning då, jag kommer ihåg innan jag fick barn så tyckte jag att det måste vara det svåraste med föräldraskapet- just att träna sitt barn gå på pottan. Nu är jag där igen.

På sommaren är det ju mycket enklare att sluta med blöja och tränas inför pottan. Nu är det inte lika mycket kläder i vägen och olyckor är enkla att åtgärda. Så nu ska vi ta tag i det här på riktigt. Packa ner några extra par kallingar (läs många!) och byxor i skötväskan, och så komma ihåg att gå på pottan.
Men så om jag på det när vi var ute, hur gjorde man egentligen med pojkar när det ska kissas ute? Hur gjorde jag med twinsen?? Höll jag dom sittandes eller fick dom stå upp? Hur gör man? Hur gör ni?
Stora grabbarna står ju och kissar, men tänk då lille Kevin stackarn, han kommer ju kissa ner sig om han ska stå och kissa? Ha, tänk vad snabbt man glömmer.

Hur som helst så köpte jag några fler par kallingar åt gobullen.
Inför pottträningen så behövs det ju som sagt en massa extra, speciellt i början.

kallingar för pottträning

Det svåraste för mig har alltid varit den här början, innan dom förstår galoppen, innan dom förstår vad det är man vill att dom ska göra (och vart). Det kan vara riktigt frustrerande!
Nu har Kevin kissat på pottan några gånger- så det känns som att det kan börja släppa nu. Jag hoppas på det.
Han har förstått att vi blir glada när han kissat på pottan, hela familjen jublar och kör glädjedans när han kissat på pottan.
I förrgår var några barn ute på gården när Kevin hade kissat på pottan och jag jublade ”Braaa Kevin, bra du kissade på pottan!!”
Då sprang Jonathan ut på balkongen och ropade till hela gården att Wiiwin kissat på pottan, så dom sprang ju in för att kolla och heja- och Olivia kom och frågade om Kevin kissat på pottan så borde väl h o n få en kaka. 😀
(Ja okej, jag har väl mutat Kevin med en kaka eller annat gott när han kissat på pottan… lite som en morot för honom att fortsätta)

barnmodell
childmodel
J
ahop, nu har vi hela helgen framför oss. Alltid lite extra roligt med helger för då har vi (förhoppningsvis) pappan hemma också. Idag skulle vårt nya soffbord komma, wihoo så kul att få allt på plats!

Nu blir det lunch och ut och leka en stund innan vi ska handla lite fredags gott i affären och vänta på leveransen.

Ha en underbar helg hörni!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecca

    Jag jobbar på förskola och jag kan säga att det är inte många som pottränar sina 1 åringar så tycker inte du ska stressa över att du inte börjat potträna Celina ännu! 🙂 Tycker det är mycket bra av dig att börja så pass tidigt med Kevin! Många väntar betydligt längre… kram

  2. Ulrika

    Vi har med tänkt börja potträna nu under sommaren men skulle önska ett inlägg om hur man börjar, lite tips osv? det är vårt första barn så vi tar emot alla tips vi kan få?

  3. Anna

    Oj, jag har fyra barn varav det fjärde är endast 4 mån än så länge, men med de andra tre har jag tagit det lugnt och låtit dem visa intresse innan jag på allvar börjat potträna. Ettan o tvåan blev nog blöjfria runt 2-2½ år medan trean tog längre tid på sig. Hon var över 3 innan vi ens började försöka eftersom blöjan alltid var dyngsur på morgonen.
    Det är alltid nya rön hela tiden, min äldste är 16 år så mycket har förändrats under tiden men jag tror absolut att vi föräldrar som känner våra barn , vet bäst, BVC kan absolut tipsa, men i slutändan gör jag vad jag tycker är bäst.

  4. Mammalinda

    Jag kan tycka att det är illa av BVC att fråga om en 1 åring är torr och går på pottan!!! Snacka om att försöka stressa föräldrar liksom!! Min Helge är lika gammal som din Kevin, men vi har inte ens haft en tanke att börja. Han är lite senare med det mesta och jag tycker det är bättre att han fokuserar på annat.
    Men när man väl börjar är det bättre att sitta på pottan och kissa. Om man inte är näckis ute (vi har ju trädgård på landet), då är det ju bara att ställa sig vid åkern 😉
    kram
    http://blogg.loppi.se/mammalinda/

  5. Pernilla

    Här väntar vi ett tag till med nellie (2 år )
    Orkar inte ta tag i det där plus att hon har ingen koll alls! Hihi
    När pojkarna var små så fick dom stå upp ute och vi vuxna höll i snoppen så kom det inget i kalsongerna! 😉
    Kram

  6. Pernilla

    Här väntar vi ett tag till med nellie (2 år )
    Orkar inte ta tag i det där plus att hon har ingen koll alls! Hihi
    När pojkarna var små så fick dom stå upp ute och vi vuxna höll i snoppen så kom det inget i kalsongerna! ?
    Kram

  7. Cissi

    Min grodis tvärvägrarde och var över 4 när hon verkligen ville. Envis som synden. Det kommer när det kommer.
    #2 gick det bra med från början men kisseriet sket hon fullständigt i. 11 trosor på en dag ibland. Då var jag gråtfärdig.
    Njut av helgen!
    Kram

  8. Beatrice

    Åh jisses! Blöjfri har jag inte ens hunnit med att fundera på! Hailie är 13 månader så jag hinner ju.. kanske.. 😛 Men så kommer ju mini i november. När ska man ens börja träna dem? När började du träna dina? 🙂
    Jag följer din blogg dagligen och är så imponerad över dig som mamma och som person! Dagar när jag är trött brukar jag tänka på dig, ”kan Satu vara med sina 7, då orkar jag göra allt det här också”. Så tack!! 😀

  9. Nette

    Stressa dig inte sa mycket – vara barn var aldrig redo förrän de var tre , varför skulle man stressa barnen därmed , de lär sig nog tidigt…. Satu, hatar ni nu lust och tid att träffas en dag inom de kommande 14 dagar , da vore det roligt om du bekräftar sa att vi kan planera sen kanske via mejl hur och när!!! Mina barn vore jätte nyfikna också att lära känna er!! Kram

  10. Angelica

    Jag hittade nyss din blogg och den verkar super mysig, och fylld med precis sånt som jag vill läsa om – vardagssaker och barnen.
    Vi var nyss på 18mån kontroll på BVC och fick samma fråga angående potträningen och jag fick en chock. Tydligen så är dom nya rönnen att man ska börja tidigt. Med min son (fyller 9år) sa dom att man skulle låta dem säga till själva när dem var redo så jag vet inte alls hur jag ska gå tillväga med min lilla tös nu. Ska man börja pottaträna eller ska man vänta?
    Om du har några bra pott-träningstips för tjejer så får du mer än gärna dela med dig 🙂

  11. Angelica

    Jag hittade nyss din blogg och den verkar super mysig, och fylld med precis sånt som jag vill läsa om – vardagssaker och barnen.
    Vi var nyss på 18mån kontroll på BVC och fick samma fråga angående potträningen och jag fick en chock. Tydligen så är dom nya rönnen att man ska börja tidigt. Med min son (fyller 9år) sa dom att man skulle låta dem säga till själva när dem var redo så jag vet inte alls hur jag ska gå tillväga med min lilla tös nu. Ska man börja pottaträna eller ska man vänta?

    Om du har några bra pott-träningstips för tjejer så får du mer än gärna dela med dig 🙂

stats