My Baby Dolls

Märkeskläder för barn

Jag får ganska ofta frågor kring barnkläder, var jag handlar osv.
Jag tycker mest om att shoppa barnkläder från bland annat Lindex, KappAhl, Jollyroom, Babyshop, Next och ja… överallt. En annan favoritaffär som jag tycker om att köpa barnkläder ifrån är Åhlens.
(H&M ibland, men jag tycker att dom har blivit sämre.)

Det händer inte sådär jätte ofta att jag köper jätte dyra märkeskläder till barnen måste jag erkänna. Varför?
För att det kostar. Jag köper hellre många plagg som barnen kan ha som lek och slit kläder, än en dyr som dom måste vara rädda om. Mina barn är fortfarande små, dom har ingen koll på olika märken (hallelujah) och vad som kostar.
Så att storshoppa barnkläder på dyra märkesbutiker där en t-shirt kostar närmare tusen spänn låter inte alls sådär jätte lockande, speciellt inte hur dom här växer som ogräs, så ja- lite onödigt. 😀 Och än är jag inte miljonär 😉

Vissa plagg lägger jag extra pengar på, som t e x. vinterskor och overaller, just för att dom är av bra kvalité och dom kan användas längre, och även ärvas av syskonen. Hahaha 😀

Men vilken hysteri det är bland dyra märkeskläder på barn? Små ungar som mobbar varandra pga märket (eller avsaknaden av märket) på deras kläder? Hur sjukt? Och det kryper ner allt mer i åldrarna.
Jag kommer ju själv ihåg när jag gick i kanske 7:an så blev jag retad för att jag inte hade några Lewis jeans. ”Alla andra hade ju”
Grupptryck. Vill inte vara annorlunda, vill inte hamna utanför pga. kläder.
Kläder? Det låter ju hur knasigt som helst att en människa kan bli mobbad för att dom inte har nått dyrt märke på sina kläder. Vad ska det spela för roll? Du blir inte mer eller mindre värd för det.
Men det är tyvärr så verkligheten ser ut. Många barn, ungdomar och föräldrar strävar efter att bära just dyra märkeskläder, för att bli mer accepterade. Klä dig i det du känner dig bekväm i, strunta i vad alla andra tycker att du borde/ska ha på dig.
Mina barn har märkeskläder på sig ibland (som sagt- dom har ingen aning om olika märken).

Om vi nu ska prata om märkeskläder så är en av mina favoritmärken för barn Ralph Lauren och häromdagen kom ett paket från Babyshop.se med en massa fint som jag lovade att visa er.

ralph lauren baby
Det blev denna rosa set från Ralph Lauren till Celina att ha i sommar, och dessa två t-shirts till Danilo & Jonathan.

DSC00085
Så härliga sommarfärger. Plaggen känns mjuka och slitstarka. Jag vet att många köper en massa RL kläder från USA eftersom det är så pass mycket billigare där, men jag har aldrig förstått mig på att beställa därifrån med tullavgifter och sådant.

Hur tänker ni kring barn och märkeskläder?
Har ni några märken som ni tycker mer om än andra? Nån affär som ni gillar mest?

Jag testade de nya kläderna på Celina idag, så söt, hon passar så bra i rosa tycker jag 🙂 Hon har lite att växa i (med flit)

Ralph Lauren Baby (22)
Ralph Lauren Baby (23)Ralph Lauren Baby (39)Ralph Lauren Baby (38)
Min solstråle den här lilla tjejen.
☀
Ralph Lauren Baby (30)Ralph Lauren Baby (14)

Det blev lite annat också därifrån som ni ska få se snart. 🙂

Strax ska jag göra i ordning oss och gå iväg och hämta syskonen från skolan och föris. Jag skadade min fot häromdagen så jag kan inte gå normalt, jag haltar och det känns så löjligt, haha 😀

Nicole och Vanessas rum är bokstavligen upp och ner, vi behöver möblera om (igen) pga. lite olika orsaker, men kom bara halvvägs. Vet inte hur jag ska få ihop det för bästa möjliga utrymme och plats för alla möbler.
Så det är väl det vi ska pyssla med idag. Och läxor.

Vi har startat en rutin här hemma med att barnen får turas om att välja en bok som jag läser tillsammans med dom på kvällen innan läggdags, verkar vara riktigt poppis och dom har redan paxat sina kvällar. Ikväll är det Danilos tur att välja bok.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny S

    Jag undrar om det skiljer sig vart man bor? Kanske viktigare i storstäder? Jag har inte alls märkt av någon märkeshets, i mina kretsar älskar folk att fynda fina begagnade kläder på bytardagar och secondhand hand. Och det är medelklassfamiljer. Fast mina barn är ju iofs så små, kanske märker jag av det sen när de börjar skolan.

  2. Lisa

    Jag köper något ibland på Lindex eller H&M när det är rea eller något extra fint plagg som dottern gillar 🙂
    Men oftast blir det att vi åker till Ullared och storhandlar kläder där, det är bra tycker jag för hon kan gå runt och kolla vad hon gillar (inom rimliga gränser såklart) och prova kläderna..
    Sen är det fina kläder, helt okej kvalitet och hon växer ju fortfarande så onödigt att lägga pengar på dyra märkeskläder..
    Hon är 12 snart 13 år så då funkar det inte alltid att jag köper kläder när hon inte är med 😉
    När hon var mindre köpte jag Me and I kläder några gånger, men det är ju sådant man kunde sälja begagnat senare..
    Jag tror visserligen inte att jag kommer köpa märkeskläder till henne när hon är större heller, som tur är så verkar dom inte vara så fixerade vid just klädmärken i hennes klass…

  3. Jenny

    Jag änvänder inte RL just pga Margareta’s kommentar ovan. Vill inte bidra till att märkes hysterin går ner på lågstadie nivå. Dock gillar jag kvalitet och är ingen shopoholic. Där med föredrar jag ett plagg från Polaren som håller till barn nummer två plus min kusins barn. Det är min erfarenhet att t ex Lindex inte gör det.

  4. Malin

    Vilken underbar dress till Celina, så söt. Jag tycker att det är jätteskoj att shoppa barnkläder både ”märkeskläder” och ”vanliga kläder”. Har en 10-årig son som gärna vill ha Levis jeans och då brukar jag passa på när det är rea. Det är tråkigt om märken på kläder ska styra barnen och till och med leda till mobbing. Vi vuxna ska nog inte vara så fixerade vid märken utan visa på att kläder är kläder oavsett märke.

  5. Hanna

    Barn ska ha kläder som är lekvänliga och som de inte behöver vara rädda om. Det blir fläckar, trasiga knän mm. ? Köper du aldrig kläder på Polarn och Pyret? Enligt mig de bästa lekkläderna, bra kvalitet och passform. Gillar inte alla deras kollektioner men deras baskläder är så snygga!

    1. Me & My Baby Dolls

      Hanna- Håller med dig! man MÅSTE räkna med att kläderna blir skitiga, förstörda osv. 😀 Barn är ju barn. Jag struntar i om de lite dyrare kläderna blir förstöra, jag får skylla på mig själv bara 🙂 Jo vi har vissa plagg från PoP, men har tröttnat lite på det randiga, vi hade en period här då det bara var randigt 😀 Men håller med, dom är riktigt sköna och mjuka!

  6. Margareta W

    Jag tycker att det verkar väldigt oekonomiskt att köpa märkeskläder till små barn som växer ur dem i ett huj. Jag kommer ihåg när en av mina söner kommer hem från skolan och säger ”mamma jag behöver märkeskläder”!! Han gick i 4:an efter ett tag frågar han mamma vad är märkeskläder? Jag svarade att t.ex när det står LOGG på tröjan. Dagen efter kommer han hem och säger att det ska stå ”Lacoste” Det hade kommit en ny kille i klassen som skapade ett helt annat klimat.

stats