My Baby Dolls

☆ Finaste tvillingarna ☆

Hur kan jag ha blivit så lyckligt lottad att jag fick äran att bli tvillingmamma till världens finaste tvillingar?
Jonathan & Danilo. Identiska tvillingar.
Jag har skrivit om det förut, att ända sen jag var väldigt liten så har min högsta önskan varit att få tvillingar. Varken jag eller Andres har tvillingar i släkten, så detta kom som en stor (minst sagt) överraskning den dagen då jag trodde att jag hade fått missfall.
Med en stor klump i magen låg jag där hos läkaren och förväntade mig att han skulle säga att jag förlorat mitt barn till ännu ett missfall. Istället sa han att han ser två tickande hjärta. TVÅ. ♡♡

Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad.

twins
Ni förgyller mina dagar och jag älskar er så. ♡

Tänk att ha en egen tvilling. En som alltid finns vid din sida.
Ibland önskar jag att jag hade en. En bästa vän. En jämngammal som följde med i hela skolåldern i samma klass så man slapp vara orolig att man inte hade någon att vara med, att slippa vara ensam, som jag ofta fick vara i skolan.
En som alltid finns där för dig.

mybabydolls (38)

Jonathan & Danilo är verkligen bästa vänner. Så måna om varandra, tänker alltid på varandra och hjälper till, skyddar, tröstar. Det kommer per automatik.
Dom har något som ingen annan har. Ett band som bara är deras och så stark att inget kan rubba det.
Dom hittar på knasigheter och skrattar så dom kiknar. Dom brottas (något nytt) och har hur roligt som helst tillsammans.
Dom kan också bråka, men det händer sällan och det går väldigt fort över.

ulkona (149)
Ibland är det svårt att förstå att jag hade två bebisar i magen. Helt overkligt.mybabydolls Fjärilshuset (4)
Dom här två alltså. Så lika men så olika. Jag tycker att dom är olika utseende mässigt också, men dom som inte ser/träffar dom så ofta ser ingen skillnad. Dagis personalen ser ingen skillnad heller och då har dom ändå gått där ganska länge, och har oftast olika kläder/färg på sig. Ibland skojar dom till det hela också och säger sig vara den andre, för att dra en snurra på trådet igen. 😉 Man måste ju utnyttja möjligheten ibland? 😉

mybabydolls Fjärilshuset (5)
Busungarna 🙂

twins mybabydolls

Har jag några tvillingföräldrar som läser här?
Hur gamla är dina tvillingar? En/tvåäggs? flicka/pojke? Lika/olika?
Någon som kanske själv är tvilling?

Jag har ofta fått frågan om det inte är jobbigt med tvillingar och jag kan med handen på hjärtat säga nej. Det är inte jobbigt/jobbigare. Double trouble visserligen, men twice as nice. 🙂

Jag är rik.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tess.andersson

    Hej!
    Jag har enäggstvillingar, pojkar som snart blir 5 månader. Håller verkligen med din sista mening – man känner sig rik 🙂 🙂

  2. Camilla *3 barns mamma* från västerås

    Hejsan! Jag hade glädjen att bli med tvillingar o fick se dom på ultraljud men det byttes till sorg då vi förlorade vårt ena lilla liv strax innan 3e månaden. Tacksamma i oturen är att Rebecka kom till oss. Men det är svårt att se tvillingar, men värre var det när Rebecka var nyfödd. Vi är så tacksamma att det var 2 äggs tvillingar så vi i sorgen iaf kunde få behålla ett barn. Hade dom vart 1 äggs så hade Rebecka följt med ut också.

  3. ♡Veronica♡

    Jag är enäggstvilling! Vi är 19 år och supernära varandra. Vi har svårt att dela på oss vilket inte riktigt är bra för vi kan ju inte bo med varandra i hela livet. Men vi jobbar på att dela på oss. Nästa år åker vi båda förhoppningsvis iväg för att jobba som au pair, givetvis till olika familjer. Så då kommer vi att vara ifrån varandra mycket. Det kommer bli svårt för hon är den allra bästa systern och jag vet inte vad jag hade gjort utan henne.

  4. Mia

    Jag har en tvillingsyster! Vi är idag 22 år gamla och så olika som man kan bli tror jag haha. Vi är tvåäggstvillingar och är oerhört olika både i utseende och personlighet ;). Jag är mer lik och har en närmare relation till våran storasyster som är 2 år äldre än oss. Så det är inte alltid tvillingar har den där superfina relationen och har så stor nytta av varandra som dina killar verkar ha haha :).

    Fina dom är dina pojkar! Kramar

  5. Maria

    Jag har tvillingtjejer, födda -12 (prematurt i vecka 27) och är dessutom tvilling själv. Min tvillingsyster fick också tvillingar som idag är 10 år gamla. Tjej och kille. Mina tjejer är väldigt lika men vi vet inte om de är enäggs- eller tvåäggstvillingar. De hade varsin moderkaka och låg i olika hinnsäckar, vilket tyder på tvåäggs men precis innan de föddes skedde en så kallad tvillingtransfusion vilket är mest vanligt vid enäggs. Så vi är lite förvirrade. Själv är jag tvåäggstvilling. Får kanske göra ett test så småningom. Jättekul att läsa dun blogg. Började läsa när du väntade ditt femte barn. Jag hade nyss fått mitt femte barn då. Men nu har du gått om mig!

  6. nette

    hej,
    jag följer ocksa gärna din blogg – fran Tyskland – jag kan sadär ocksa träna mitt svenska…
    jag beundrar dig för att ni klarar det med 7 barn, jag själv med 5 barn är ofta sa trött att jag inte kan föreställa mig hur ni klarar vardagen (speciellt under sommarlovet) sa fantastiskt….
    jag maste säga att ha fortfarande problem att skilja tvillingarna – vilka skillnader ser du som mamma – hur vet du (utom rösten kanske) vem som är vem när du bara ser en???
    kanske later det dumt, men det skulle intressera mig…
    kanske maste vi besöka er en gang när vi reser till Sverige igen – jag älskar Sverige!! Och speciellt stockholmsomradet!!
    Trevlig restsommar och bra start med skolaret för de stora tva!!

  7. Tvillingmamma

    Hej!

    Jag har tvillingar, en tjej och en kille, på 8 år. Olika personligheter redan i magen =) Och även olika hårfärg samt ögonfärg. Alltid härligt att de har varandra med skolstart och annat!

  8. Margareta W

    De är verkligen jättefina. Förstår att du kan se skillnad på dem. Har kompisar med enäggstvillingar och som tur är har den ene en liten prick på kinden som hjälper andra att se skillnad. Det måste ju vara trist när andra aldrig vet vem man är.
    Det vore kul om du vill berätta lite mer om deras personligheter och hur du ser skillnad på dem. Dom ser verkligen jättegoa ut.

  9. Maria

    hej igen 😛

    Läste tablån nu på svt tv2, att föräldrarna visste om att dom var tvillingar när dom sågs på barnhemmet, men personalen nekade till det. Men kan nog vara roligt att se den för tvillingföräldrar 😀

  10. Maria

    Hej.

    Först: Tack för en supertrevlig blogg 😀

    I morgon kväll, torsdag kl 20 ska det vara en dokumentär om tvillingar som blev bortadopterade. En av en norsk familj, och den andra från Usa tror jag det va. Och dom visar hur tvillingar gör saker som t ex handlar samma saker, tänker likadant, fast dom inte vetat om varandra.

    Sköt om Er!

    Kram Maria

  11. Cecilia

    Jag har enäggstvillingpojkar på 3,5 år och en tjej på 1 år hemma. Vi blev oplanerat gravida med pojkarna så det först en chock (men en otroligt rolig överraskning) att vi väntade barn och sedan några veckor senare chock igen att det var tvillingar. Jag känner mig också otroligt lyckligt lottad att ha fått tvillingar. De har ett speciellt band och har så roligt med varandra. Visst det blev lite chock att gå från endast jag och sambon till att vara fyra i familjen. Det har gått i perioder men vi upplever att det blir lättare och lättare ju äldre de blir. Vi planerade andra graviditeten så att hon inte skulle hamna väldigt utanför utan också kunna vara med och leka med pojkarna när hon blir större. Får se om det blir så tillslut 🙂

  12. Johanna

    Jag har tvillingar, 2 äggs en pojke och en flicka.
    Jätte olika, när dom föddes hade pojken rölätt hår och flickan mörkbrunt. Idag är båda blonda men pojken lockig och flickan spikrakt. jag fick också reda på att jag väntade 2 när jag var på sjukhus och trodde jag hade inflamation i livmodern eller nåt..

  13. Lisen

    Jag har tvillingpojkar precis som du. Det finns så mycket positivt med det. De har alltid varandra, vilken styrka.

  14. Sofie

    Jag är en vuxen tvilling, enäggstvilling. Absolut det bästa som finns. Även i vuxen ålder har vi följts åt. Vi är båda gifta, har två barn var, 10 veckor mellan de äldsta, och 10 dagar mellan våra yngsta. Barnen är som syskon. Som du skriver, vi har något som andra inte har, ett enormt starkt band som inte går att bryta. Lycka till med dina pojkar.

  15. Josephine

    Jag har enäggs tvillingar, två pojkar som heter Colin och Theodor 🙂 Dem fyller 6 år i december. Folk som inte träffar dom så ofta tycker dem är identiska, men vi som lever ihop med dem ser otrolig skillnad både till sätt och utseende. Dem fick dock en väldigt tuff start då dem föddes i vecka 24+6 och fick vårdas på sjukhus i 6 månader. Läkarna tror att deras olikhet utseende mässigt kan ha med det att göra då dom hade en otroligt tuff start i livet.
    Men idag är dem enligt mig världens godaste och underbaraste ungar, och jag är så otroligt lycklig att dem lever och är friska.

    Oj detta blev långt 🙂 du har otroligt fina barn.
    Kram

  16. Fembarnsmamma

    Hej! Tack för att vi får följa er i bloggen. Våra sista barn blev tvåäggs tvillingflickor. Känslan var som om man vunnit en miljon. Så mycket glädje sprider dessa flickor. Alltid har dom en kompis att leka med .. Visst, dom har också hem kompisar dom leker ensamma med. Dom är inte lika. En blond rakhårig och den andra brunhårig med fall, som hade korkskruvar som barn. Vid födseln i vecka 38 skilde det 500 gram på dom (2,7/3,2). Nu 6 kg skillnad vid åtta års ålder och 7 cm skillnad på höjden.
    Dom är olika i sitt sätt och få kallar dom tvillingar.
    Flickorna har gått i samma förskoleavdelning och samma skolklass. Det har funkat bra hittills då dom är trygga och inte jämför sig med syskonet.
    Enda gången det var jobbigt var när dom fick kolik båda samtidigt under två månader …
    Jag hoppas få följa våra charmtroll och deras Goa storasyskon ännu några år trots min sjukdom jag fick diagnos på förra året.
    Allt gott till din familj ✨

  17. Cajsa

    Hej! Jag har läst din blogg sen ni väntade Kevin. Alltid roligt att gå in och läsa om ditt liv och dina söta barn. Du har ju tidigare skrivit att du tycker att det är kul när läsare kommenterar. Jag brukar inte kommentera men nu tyckte jag att det va läge då jag själv är tvilling! Tack för en trevlig blogg, kram.

  18. Elin Albertsson

    Dem e så fina, o deras band till varandra verkar het underbart 😀
    ja drömmer själv om att få tvillingar, men e lite orolig samtidigt då pappas kusin väntade tvillingar o den ena dog i magen :((
    men de e en dröm ja har 🙂 (men nu dröjer de många år innan ja ska ha barn)

  19. Ella

    Så roligt att du vill dela med dej! Alla dina barn är alldeles bedårande!:) Det vore såå roligt att få se er i Familjen Annorlunda!:) Tack för den bästa av bloggar!:) Just nu när livet är tungt är det så skönt att läsa om eran vardag:) Kram!

  20. Ida

    Jag har tvillingar, två flickor och dom är 13 dagar gamla.
    Så jag har ännu inte så mycket erfarenhet av just tvillingar, men det värmer i hjärtat att läsa ditt inlägg!
    Kram

  21. Caroline

    Hej Satu!

    Jag har läst din blogg läääänge 🙂
    Själv har jag 4 barn och är 28år. Varav våra enäggstvillingar (pojkar) är födda samtidigt som Nicole -08, sedan har vi en flicka född -09 och en flicka född -13 🙂
    Vi har inte heller några tvillingar i släkten. Och ett par månader innan graviditeten med tvillingarna fick jag missfall.. och trodde att jag var på väg att få ett till, då jag åkte in på sjukhuset. Men läkaren konstaterade i v9 att det slog 2 små hjärtan i min mage som kompensation för det tidigare missfallet 😉
    Helt otroligt och underbart!

    Roligt att ni delar med er av er vardag. Sån fin familj ni har!

  22. Siri

    Jag vill också ha tvillingar! 🙂 Har dock 3 barn redan å om ja får lyckan att bli gravid igen hoppas jag såååå på tvillingar! För det är förmodligen sista gången jag får va gravid då karln inte är så sugen på fler barn :p

  23. Hanna

    Jag är lillasyster till ett tvillingpar! Två bröder som är nästan på pricken 2 år äldre. Det är underbart att ha tvillingbröder! Visserligen hittade de alltid på bus som barn och gaddade ofta ihop sig ”mot” mig, lurade mig till att göra saker osv. T.ex. när de fick för sig att leka Jackass och lovade mig att jag fick vara med – jag skulle få prova alla stunt innan de själva utförde och filmade dem haha. Men så är jag ju lillasyster också, kanske ytterligare en anledning att vara lite jävlig.. Det är fantastiskt att vi alla alltid varit så nära i ålder dock! Tror vi kommer ha lycka av det resten av livet.

    Mina bröder är tvåäggstvillingar, en blond och en mörkhårig. Så de har alltid varit lätta att skilja åt 🙂 Älskar dem så himla mycket, bästa bröderna! (Vi har massa tvillingpar i släkten så vi får se om jag också får tvillingar när det är dags :))

stats