My Baby Dolls

Dopsamtal

Idag var vi iväg på dopsamtal med prästen som ska döpa Kevin & Celina. Prästen var jätte trevlig och jätte fin med barnen.

Vi fick sitta och ha mötet i kyrkans öppna förskola (allt var stängt) så dom fick leka medans vi pratade och la upp dopet. Kommer att bli bra detta.

Mer om dopplanering lär ni få ta del av under veckan kan jag tänka mig. 🙂 På måndag (förhoppningsvis) får vi veta om vi får låna kyrkans lokal vilket skulle underlätta för oss jätte mycket. Vi har inte fått tag i någon lokal att hålla fikat efteråt och därför har vi förkortat ner gästlistan till bara närmaste släkten och har det hemma hos oss.

Sen har vi varit på vift hela dan. Först i Handen C där det fanns bara 1 par såna skor som Andres ville köpa till grabbarna, sedan i Farsta för att handla det andra paret. Jag fick några presentkort när jag fyllde år, men det var inte kul att kolla på nånting, alla bara klagade… Vi köpte några presenter till Vanessa och än en gång lyckades vi utan att hon såg.   

Vi var i tre olika mataffärer på hemvägen, men hittade ingenstans där dem säljer majsvälling. (Har skrivit fel namn, men detta får man ge från födseln!)

Vi ska testa med att byta ut Celinas ersättning, hon får ofta ont i magen, pruttar och kräks. Jag ger hene minifom droppar innan varje mål, men ändå är det inte bra. Hon bajsar dessutom grönt. Lillpluttan. <3

Jag ligger i badet och pustar ut lite, med ansiktsmask på mig. Värsta hormonbomben i ansiktet just nu. Kanske beror på sprutan jag fick på rumpan på MVC förra veckan?

  
Sen är dags för mig att sova. Imorgon är det midsommar och vi är fortfarande i planeringsstadiet 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. becka

    Hej!
    Tror jag missat nått nu….vad är det för spruta du tagit? Inget allvarlig hoppas jag!?! Du har så fin familj! 🙂

  2. Amanda

    Så var min lilla kille också, ont i magen, gasig och kräktes konstant. Sedan blev det klart att han är allergisk mot mjölkprotetin och nu tre år senare har vi en glad harmonisk och smärtfri kille !
    Hoppas det löser sig !

  3. Linn

    Mjölkfri ersättning finns på Apoteket. Men är jättedyrt. Be Bvc läkaren skriva ut det på recept.
    Annars kan du kanske testa Sempers lemolac? Är för känslig mage.

  4. Nathalie

    Hej! Synd om lilla Celinas mage! 🙁 hoppas det blir bättre snart. Tänk dock på att barn under 6 månader måste ammas eller få modersmjölksersättning som huvudföda (med smakportioner av annat från tidigast fyra månader), annars får de inte i sig rätt mängd näring osv. Välling är inte gjort för att ersätta det näringsmässigt. Rådgör iallafall med BVC innan ni byter ut något, då de små är så känsliga för näringsbrist och så. Att däremot prova olika märken är ju okej! Semper, NAN, något annat. Bara det är modersmjölkersättning och inte välling 🙂 kram och lycka till!

  5. J.

    Hej,
    Hur många vagnar har ni?
    Vi har beställt Emmaljunga Double Viking 735 till våra kommande tvillingar. Är du supernöjd med din? eller har den någon nackdel? vi har va så inne på Bugaboo Donkey, men priset fick avgöra till sist ;)….

  6. Emelie

    Efter fyra barn varav en med kolik har jag denna erfarenhet:

    Minifom gör det hela värre. Typ att han hade ont i magen och denna bara drev ut bubblorna fortare .i så fall använd Semper..

    Jag ammade visserligen . Men när han fick ont i magen av välling sa BVC man kunde ha i en tsk matolja i vällingen för att lindra magen . Kanske funkar med ersättning med ?

  7. Evelina

    Ger dig rådet att inte ge någon form av välling såpass tidigt, hon är ju bara ca en månad.. och då är det ju meningen att bebisar ska äta bröstmjölk/ersättning ända upp till 4-6 månader. Matsmältningssystemet är inte anpassat för att inta nåt annat än. Testa mjölkfri ersättning, kan vara det som är problemet. Lycka till!

  8. Maria

    Jag skulle inte heller ge välling istället för ersättning, det är olika saker och Celina är ju langt ifran 6 manader. Har bvc rekomenderat det?

    Vilken ersättning ger ni nu? Om ni inte gjort det sa prova den fran Hipp, den verkar fungera bra för dom flesta bebisar. Om hon är känslig mot mjölkprotein är det mjölkfri ersättning ni ska ha, inte majsvälling. Prata med bvc, den ersättningen är mkt billigare med recept.

  9. Anna

    Ammade inte du i början? Om du vill kan du testa att börja om, så mkt mildare för hennes lilla mage.

  10. i

    tänkte fråga, har micael (andres son) träffat Celina? 🙂 man ser inte så mycket av han och hans fru i bloggen, kram <3

  11. Anna Köhler

    pröva Althea mjölkfri det har alla mina ätit då dem deras mage krånglade av vanlig det finns o köpa på apoteket be bvc sköterskan skriva recepet

  12. Sandra

    Sempers magdroppar och miniform körde vi, funkade super! Sen kan man få den mjölkfria ersättningen på recept från BVC så den blir billigare, majsvälling låter inte som något du ska byta till?! Har BVC sagt det? Ja man vet aldrig, dom ändrar ”regler” hela tiden, majsvälling har mina fått vid magsjuka bara och då över 6 mån.

  13. Miia

    Hej! Jag kan rekommendera nan sensitive för Celina. Den funkade bra för våran lilla tjej som hade magproblem. ;0)

  14. Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

    majsvälling är från 6 mån. De finns olika ersättningar. Har ni testat de som är för känsliga magar? Semper lemolac, eller NAN sensitive

    Fick ge de med 2 av barnen.
    Även majsvälling innehåller mjölk. Men snällare mot magen än havrevälling.

  15. ida

    Men majsvällingen är väl inte till celina? Välling är ju inte ersättning och inget man ska ge förrän närmare året, om man ska ge det alls. Är det mjölkfri ersättning du menar så finns det på apoteket.

    1. Me & My Baby Dolls

      Ida- hmm, jag kommer ihåg att Jonathan fick när han var lika gammal som Celina för hans mage krånglade.. Nu hittae jag det ingenstans. Majsvälling är ju frön 6 månader :-/

  16. sandra

    Testa semPers magdroppar om ni inte gjort de 🙂 . Tyckte de fungerade mycket bättre å mer effekt.:)

stats