My Baby Dolls

☞ Pottträning pågår….

Olivia är nu 2 ½ år och det är dags att börja pottträna på lite mer allvar.
Det gäller bara att besluta sig och köra på det när man väl bestämt sig. Och det har vi gjort nu.

Pottan står framme i vardagsrummet nu för tillfället, som en påminnelse att hon ska dit när hon blir kissnödig.
pottträning
Det är så mycket lättare att potträna nu på sommaren, och hon har t om vart ute på gården och lekt utan blöja. Men det går givetvis inte helt smärtfritt. Det är dessa två senaste dagarna som hon sprungit till pottan själv och kissat- 2 gånger! Smiley

Det händer många olyckor så det gäller att vara kittat med massor med trosor- vilket hon inte har så många av som det skulle behövas.Vi har kört i 1 vecka nu och i början så kom det mer i trosan än pottan om man säger så. Hon lät det komma där hon befann sig, och så tyckte hon att det var obehagligt och lämnade trosorna i tvättkorgen och hämtade nya 😀 Jag har bara väntat på att hon bara ska kissa på pottan en enda gång, för då skulle hon se och fatta galoppen när hon får en massa beröm (och belöning) och så skulle det bli en perfekt start på det hela. Dessa två senaste dagarna har det gått jätte bra!

När hon kissade på pottan så blev hela familjen så engagerad att hon blev så glad och stolt över sig själv.
Syskonen var lika glada över hennes framsteg som hon själv- dom (och jag) hoppade och klappade händerna och berömde henne.
Idag sprang hon till pottan själv och kissade. Min duktiga tjej!!

potträna
Gullrumpan 😀 DSC00010
Jag försöker ha tålamod, det kan ju ta tid det här och man får räkna med att olyckor kommer att hända, och vara beredd på det…. Men dom här två senaste dagarna har hon verkligen gjort stora framsteg.
Givetvis ska hon få ha blöjan när hon sover eller när vi ska iväg nånstans. Vill inte ha nerkissade bilstolar eller panik till toaletten innan hon har lärt sig.

DSC00001 (6)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sofia

    Marie: Vaddå redan 2,5 års ålder? När tänker du att man ska börja? 😛 Känner ingen som inte startat innan dess. Har hört att en del väntar till 3-4 års ålder men det känns ju helgalet!

  2. Alisa

    Duktig☺️När ska Olivia och Kevin börja på förskola?Hur gör du med Celinas sov plats?Vilken ersättning får hon?

  3. Ellinor

    Ja började potträna våran äldsta tidigt men han tyckte inte om det. Så fick börja i tre års åldern och då var han mer redo. Vi lät han ha bara kalsonger hände olyckor dom första två dagarna men på mindre än en vecka var han blöjfri på dagen och vart även blöjfri på natten strax efter. Vad är dina bästa pottränings tips? Ska börja träna med våran minsta snart.

  4. nathalie

    så duktig hon är :), min pojke blir 3 i september, går hur bra som helst när han inte har blöja då går elr springer ha till pottan, men när han väl har blöjan på då tänker han inte alls på pottan utan gör allt i blöjan haha, men lättare att träna på sommaren när dom nt har dagis.

stats