My Baby Dolls

This is gonna be a greate ride!

Gud så kul att logga in här och se alla era fantastiska kommentarer!
Jag stålsatte mig med att få en massa negativt feedback, men här har ni bara vart så himla gulliga och glada för vår skull <3 TACK!
Jag blir alldeles rörd. Smiley

Jo, jag är alltså i vecka 12 + 6 idag.
Beräknad födsel är den 27 maj. (3 dagar innan Nicole ska fylla 7 år)

Jag har hållit det här hemligt pga. flera anledningar. Jag ville ha gått över de 12 mest kritiska veckorna. Jag har haft flera MF förut och ville inte bära alla andras sorg på mig. Några få har vetat sen några veckor tillbaka. Men vi ville berätta för barnen först innan vi gick ut med det helt, så att dem inte skulle få höra om det i omvägar.
Så alla fick veta igår.

Jag har också väntat med att berätta för många som står mig nära, just på grund av att jag varit rädd för deras reaktioner.
Det är aldrig roligt att berätta om något såhär stort och fantastiskt och sen få dumma kommentarer tillbaka.
Jag menar- ett barn är ett barn- en helt ny människa, en helt ny familjemedlem och det mest fantastiska man kan få- oavsett om det är barn nummer 1, 2, 7 eller 12 i barnaskaran! Så det känns tråkigt att nån inte kan glädjas för ens skull.
Det är ändå vi som drar det stora lasset med att ta hand om, betala för och ge kärlek, tid och omtanke för barnet.

Om vi känner att vi kan ge allt det där, och om vi känner att vi kan, vi vill, vi orkar och vi kan- vem har då rätt att döma oss? Vi skadar ju ingen.

Jag har bara fått positiva reaktioner från mina nära och kära. Jag var mest orolig över min mammas reaktion- men hon blev jätte glad och ser fram emot det här jätte mycket. Min pappa var jag inte ens orolig för det minsta 😀 Jag hade berättat för honom redan tidigare om jag vetat att han kan hålla tyst 😉 hans reaktion var: ”Ja det var ju på tiden, jag har ju väntat!” Smiley
Så bara bra reaktioner som vart glada för våran skull. (Förutom min syster)

Men det här känns så bra nu!
Äntligen behöver jag inte dölja något mera! Jag behöver inte dra in magen bland folk längre! 😀 Äntligen kan jag prata med folk om det, dela med mig av allt som händer!
Ni får se första officiella magbilden här på bloggen imorgon då jag går in i vecka 13 + 0!

Tusen tack för ert stöd, this is gonna be a greate ride!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Åhh vad roligt! 😀 Stort grattis! Känns som ”alla” haha i min närhet och överallt är gravid! Mysigt! 🙂

    Kom dock och fundera på namnen, hur har ni tänkt där? Finns det ”en tanke” bakom alla namn eller har ni gett de namn ni ansett passa efter att ni träffat bebisen? 🙂 Skulle va spännande att veta ifall du vill dela med dig!

    Än en gång, stort grattis och tack för en bra blogg! 🙂 Du livar upp mina dagar som mest består av plugg! Din blogg är bland de bästa pluggpauser jag har 😉

    Önskar hela familjen all lycka!

  2. Cicci

    Såg en kommentar här ovan som verkligen fick mig att höja ögonbrynen! Är det nödvändigt att alla barn ska FÅ en egen mobiltelefon? Är det nödvändigt att FÅ en utlandsresa? Kärlek, omtanke, trygghet, mat, kläder och tak över huvudet räcker oftast för att man ska känna att man fått en bra uppväxt.. Inte nån utlandsresa för vem bryr sig om den när allt kommer omkring? Barn mår inte dåligt av att inte bli överöst med materiella ting… låter lite bittert, girigt och otacksamt att ha sådan inställning. Har själv bara 3barn, dom kommer definitivt inte få massa utlandsresor och ting bara för att, trots att pengar finns! Vi tar en picnic där alla får vara tillsammans, ventilera, känna sig viktiga och älskade, Nästan gratis

  3. Susanne

    Stort grattis till er! Är det någon som klarar av många barn så är det ni! Har du mått bra hela perioden? Illamående osv?
    Tack för att vi får följa med på resan.

  4. browniebo

    Men ooh vad roligt! Är riktigt avis på dig som är en riktig barnafödare! 🙂 Vill själv gärna ha ett till barn men då jag måste göra kejsarsnitt igen få vi se! Sen har vi fullt upp med två här hemma.. HUR gör man liksom med tre då? hahaha 🙂 Grattis till hela familjen 🙂

  5. Joanna

    Förstår känslan av att det är gruvensamt att berätta,då kreti o pleti alltid ska ha så otroligt mycket åsikter o tankar.. Tycka ai och så.. Men Vaaarför i hela fridens dar, ska folk bry sig i hur många barn andra väljer att skaffa? Det har väl för sjutton ingen annan nånting alls att göra! 🙂 men det är precis som att bara för att man väljer att få flera barn, så är det heelt okej att diskutera det? Sjukt! 🙁 Vi har ju bara tre barn, och har ändå fått höra ”ska ni befolka hela kommunen själva” Inte alls okej, på något vis tycker jag!
    Sjukt tråkigt att din syster inte tog det så bra dock,dom närmaste vill man ju verkligen ska kunna känna samma glädje, som en själv gör i det.. ♡

    Kram

  6. -

    Hej Satu och stort GRATTIS till gravidteten! Jag har läst din blogg till och från i ett tag nu och inte kommenterat så mycket, mest bara kollat på dina bilder och sett hur mysigt ni verkar ha det som en stor familj. Jag har en fråga som jag verkligen inte vill att du ska ta på fel sätt eller liknande, utan bara av ren nyfikenhet, och du behöver förstås inte svara om du vill men jag tror att flera kanske också undrar samma sak. 🙂 Här är frågan:

    Jag håller helt med om att det är upp till varje familj att själva bestämma hur många barn de vill ha sålänge de känner att de vill, orkar och har kärlek samt ekonomi att klara av det. Men min fråga är, har du/ni några planer på hur ni kommer att kunna försörja barnen när de blir lite äldre då alla kommer vilja ha egna mobiltelefoner, datorer, kanske resa utomlands och gå på speciella sportaktiviteter? (Osv osv). Nu vet jag ju inte hur eran ekonomi ser ut, men jag vet att när jag växte upp med fyra syskon och fastän båda mina föräldrar jobbade och tjänade ”normalt” så hade de inte råd med att köpa egna mobiler till oss och vi fick inte heller gå på sportaktiviteter eftersom att det skulle kosta för mycket om alla vi fem skulle gå på det. Sen åkte vi aldrig utomlands en enda gång för priset skulle bli för högt för två föräldrar och fem barn. (Det hade alltså inte med snåleri från mina föräldrars sida att göra – utan det kostade helt enkelt för mycket, så istället sparade de pengar till att köpa vinterkläder osv till oss som ändå är dyrt).
    Det lärde mig att när jag (snart förhoppningsvis) startar en familj så skulle jag personligen inte skaffa så många barn, för det är enklare att kunna ge ”mer” till ju färre barn man har.

    Men som sagt är det bara mitt egna tankesätt och alla behöver ju absolut inte tänka som jag/göra som jag, jag var bara nyfiken på hur just du såg på framtiden hos er osv 🙂 (Jag menade verkligen inte illa på något sätt). För ur mitt perspektiv verkar ni göra ett fantastiskt jobb med alla era barn.

    Ha en fortsatt trevlig kväll!

  7. Alexandra

    Bara en fråga, när du skrev den 26.9 att du trodde du var gravid om du inte hade fått mens… Då var du ju ändå gravid?

  8. Helena H

    Stort grattis till kommande bebis Satu o Andres! 🙂 Så kul att få följa er på ännu en spännande väg mot förlossningen för att se vad det är för liten skrutt i magen. 🙂
    Hoppas du får må bra denna graviditet också, håller tummar o tår för det!
    Jag har misstänkt detta ett tag när jag läst i bloggen, tycker vissa inlägg känts som att du borde berätta något snart för oss. Och är så glad att det var så! 🙂
    Ha det bäst!
    Kram från Söderhamn

  9. marianne römer

    grattis till er alla, följer många av er som har många barn, och tycker ni är underbara, så grattis en gång till. <3 <3

  10. mamma24sju

    Det var ju bra att din mamma inte fick info den vägen 🙂 Jag har ju inte att göra med hur och när du berättar men tänkte hur jag själv skulle ha reagerat och att du kanske inte vågade berätta för henne 🙂 Skönt att hon tog det bra. Vet hur det känns…och detär jobbigare för varje gång. Sist berättade jag inte förrän jag var halvvägs, då började det bli svårt att dölja. Vad liten mage du har, du har ju haft ganska tajta tröjor och ändå syns det ju knappt!

  11. Louise

    Jättestort grattis. Misstänkte det lite att ni skulle ha en till:-).

    Vill ha en fyra men det får vänta tills jag är klar om 2 år med min utbildning.
    Idag skulle jag egentligen ha varit i v.33 med vår lilla fyra men då det händer mycket just nu i våra liv så var vi tvungna att ta ett vidrigt och jobbigt beslut och jag sörjer extremt mycket och ju närmre jag kommer mitt beräknade förlossningsdatum desto jobbigare blir det. Jag ska visserligen bli moster i februari för första gången så jag får ju snusa bebis ändå :-).
    Jag har planer att ha en bebis 2017 haha(är klar med min utb, januari det året.). Men vi får se, kanske blir det tidigare…

    Jättestort grattis igen och lycka till 🙂

    Kramar från Malmö

  12. Anna

    Känner igen det där med negativa reaktioner från de närmaste. Fick mitt sjätte barn för 3 veckor sen och det var allt annat än glada miner från alla när vi berättade om graviditeten. Så tråkigt för det är precis som du säger, lika underbart att vänta sitt sjätte som sitt första!!

  13. Elin

    Då kommer inte jag ha svårt för att komma ihåg när BF är för dig, då min syster ska ha en bebis med samma BF-datum 🙂
    Har fyra barn, och jag var också lite orolig över reaktionerna när jag skulle berätta att jag var gravid igen, mest beroende på min ålder (var 22 när jag fick nummer fyra). Det är ju inte många i min ålder som har fyra barn, och en del tyckte väl att det kanske var lite väl mycket. Men som sagt, det är ju vi som ska klara av det, ingen annan! Nu är snart den minsta 1 år gammal, och det har ju gått hur bra som helst, fast jag är så ”ung” 😉 Så vad andra tycker kan man skita i (om det är någon som tycker att det är mindre bra) för man vet själv vad man klarar av 🙂

  14. Therese

    Grattis!! Tack för att du delar med dig av ditt liv till oss som läser, jag blir alltid ”peppad” och glad när jag läser din blogg!

  15. maria

    Barnen tycker väl att det ska bli spännande med ett nytt litet syskon?
    Lite sorgligt att din syster inte blev glad för din skull 🙁
    Grattis åter igen och lycka till!
    Kram
    Maria i Skåne

  16. ella

    Grattis! läser din blogg varje dag och har faktiskt misstänkt att du är gravid. Jättekul! Du har så söta barn o härlig familj ink. mummu o puua! kram 🙂

  17. irini

    Synd att det finns så många negativa människor, som sagt det är ju ni som ska ha barn inte dom? Ska bli kul o se hur många barn du får,tror du får 9/10 vet att du vill ha 8 barn men får en känsla av att du kommer skaffa fler 🙂 gGrattis igen och hoppas att du mår bra♡

  18. mamma24sju

    Vad säger Andres barn? Kan tänka mig att det känns konstigt när man håller på att skaffa barn själv och ens pappa gör det samtidigt!
    Fick din mamma veta det via bloggen? Läste hennes kommentar och fick det intrycket. Jag hade nog blivit sur om jag fått veta den vägen…

  19. Vivi

    Grattis! Såg på Insta men hann inte läsa förrän idag.

    Du ska inte vara orolig för vad andra tycker. Det är ju ert beslut och ert jobb.

    Sen finns det alltid folk som har åsikter om andra men dem är det mest synd om för de har inget eget liv så de klagar på andras.

    Såg på Insta idag:
    ”Tänk om det fanns en karamell,
    som gjorde människan snäll,
    varje gång de åt en bit,
    så lät de bli att prata skit….”

  20. fanny s

    Hej Satu! Tack för en mysig blogg och STORT GRATTIS till bebisen! 🙂 Så roligt!!! Jag håller med dig, alla barn borde vara en god nyhet! Varför ska bara första och andra barnet ha den rätten? Jag tycker att det är så märkligt…när barnet väl är ute är man ju oftast positiv till han/hon finns, men tydligen är det helt ok att komma med kommentarer när bebisen ligger i magen. Själv fick jag kritik när jag berättade att vi väntade vårt andra barn. ?????? Antagligen därför att jag inte är klar med mina högskolestudier än och att de kom ganska tätt. Men ändå. Nu när lillebror är ute så är ju folk glada i honom 🙂 När folk berättar att de väntar barn så är jag alltid noga med att visa hur glad jag är för deras skull och att det är en underbar nyhet! Jag vet hur ont det gör när folk inte kan glädjas åt det.

stats