My Baby Dolls

4 barn under 2 år & 7 barn på 7 år – ☆ Frågor & Svar ☆

Många är nyfikna på hur jag får ihop det med 7 barn så tätt, och framförallt hur jag fick ihop det när jag hade 4 små barn som alla var under 2 år.

Hur är det ens möjligt?
Hur gjorde du? Hur fick du ihop vardagen?
Vad hade du för vagn, hur tog du dig ut?

När Nicole var 13 månader så föddes lillasyster Vanessa.
När Vanessa var ca. 3 månader så blev jag gravid- det visade sig vara tvillingar. När hon var 9 månader så föddes tvillingarna Danilo & Jonathan. (10 veckor för tidigt.)

4 barn under 2 år Fyrlingar
Fyrlingar

Så när Nicole var 22 månader hade hon 3 småsyskon, alla fyra barnen under 2 år.

Vanessa kunde ju inte gå när tvillingarna föddes, så jag förstår att jag skulle få lite klurigt med att hitta en bra vagn.
Jag googlade och letade efter en massa olika alternativ till vagn som kunde transportera 3 barn. (Helst 4 då Nicole inte ens var 2 år) Inte alls så lätt!

De första veckorna hade vi två dubbelvagnar. Inte alls praktiskt, men det funkade.
När jag gick ut med alla 4 så tog jag en tvillingvagn med mig, och då hade jag ena tvillingen i vagnen tillsammans med Vanessa, andra tvillingen i bärsele och Nicole på ståbrädan.

När vi var två så fick båda en egen dubbelvagn 😉
fyrlingvagn

Jag ville inte köra nån värsta tung pansarvagn, så vi hittade en superbra lösning så att 3 barn lätt fick en egen sittplats!

En City select med en sidovagn som jag beställde från Finland- den heter Buggy Pod.
På det här viset kunde 3 barn ha en sittplats utan att vagnen blev bredare än en vanlig dubbelvagn och jag kom in genom alla dörrar 😉

Trillingvagn
Jag har bloggat sen jag var gravid med tvillingarna i vecka 19-20 nånting så hela vår vardag och hur jag klarade finns dokumenterat och finns alltså att hitta och läsa här på bloggen.

Trots att jag hade 4 barn under 2 år så har jag aldrig upplevt det som jobbigt eller något negativt. Vi såg till ända från början att synka barnen till att sova samtidigt på dagen, bada och mata alla samtidigt osv. Nej det var inte jobbigt.
Andres jobbade mycket och jag var själv med dom. Inget hindrade oss från att göra nånting.
Så där kom svaret på sova- frågorna också- har ni flera småbarn- synka så att ni lägger dom samtidigt för vilan på dagen! Är ni trötta- försök sova när dom sover. Många är helt negativa och anti mot 5-minutersmetoden- alla får testa sig fram. Vi har dock inte sprungit in direkt om barnet börjat gnälla och pipa. Ge det lite tid så hör du om det är nåt eller bara vanligt klagosång. Som Celina t e x kan vara 20 minuter in i sin dagsvila och börjar klaga. jag väntar en stund för att se hur det utvecklas och går jag inte in direkt så somnar hon om. Är hon jätte ledsen så är det självklart att jag går in, det där får man bedöma själv hur det låter 😉

Jag har aldrig haft den inställningen att oj vad jobbigt och jag orkar inte och klarar det inte- helt tvärtom. Visst är man trött ibland, men jag har tänkt positivt och jag tror att den inställningen gjorde det lättare för mig att klara av vardagen på ett smidigt sätt. Klart att det ska gå bra, vad har man för val liksom?

Buggy Pod

Och nu 7 barn på 7 år.
Jag har fått frågor om hur jag får ihop allt tidsmässigt?
Jag är ju hemma med de två minsta, så jag har tid för de minsta och tid för hemmet. Så efter att jag lämnat syskonen på föris och skola så tar jag itu med hemmet. Plockar, fixar med disken och tvätten. Dammsuger. Leker…
För mig är det jätte viktigt med ordning och reda, jag är otroligt pedantiskt av mig så det blir nästan jobbigt.
Barnens rum får se ut hur det vill under dagen, men på kvällen ska det plockas. Alla andra rum ska vara rent och plockat. inte för mycket plotter och prylar överallt. (jag är grymt duktig på att rensa, hahaha)
Vissa dagar när vi är hemma så känns det som att jag går och plockar hela tiden. men på kvällen när barnen lagt sig så går jag en runda igen, plockar och donar. Det ska vara fint tills nästa morgon. Skulle aldrig falla mig i tanken att lämna en massa disk på diskbänken när jag går och lägger mig t ex. 😀
Lägger fram kläder till barnen kvällen före. Allt ska vara tvättat och rent- hur kläderna ser ut vid slutet på dagen är en annan sak och det stör mig inte alls. Men på morgonen ska allt vara rent och helt.

7 barn på 7 år

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sophie vilminko

  Helt underbart att läsa det du skriver Satu! Samt allas kommentarer. Precis vad jag behöver läsa just. Väntar femman och är så glad- önskar bara dom nära runt om kunde visa lite mer respekt! Härligt med så många barn och fina föräldrar! Kram sophie

 2. Cecilia

  Alltså du måste vara den största inspirationskällan som finns! Jag tror du gör många andra starkare genom att skriva om din vardag!

 3. Marie Ukne

  En buggy pod har jag sneglat på men nu har två åringen börjat vägra vagn så det räcker nog med sittbrädan då så många runt oss har åsikter så vågar jag inte skaffa någon mer bebis 🙁 (har 8 barn varav 6 av dom kommit mellan 2008-2015. ? Dina barn är så otroligt fina. Hur stort bor ni och hur? Hus, lägenhet, radhus?

 4. Digitalchoklad

  Kul att läsa! Jag som vill bli barnmorska är såklart nyfiken på hur graviditeterna och förlossningarna har gått! Är det något du vill berätta om, eller kanske redan har gjort? Länka gärna då till det inlägget!
  Har du fött för tidigt, vilka graviditeter va det då? Kejsarsnitt? Atoni? Etc.
  Mvh

 5. Linnea

  Fick du negativa kommentarer från din omgivning? Jag fick en hel del frågor om d verkligen var en bra ide med en femte och hur jag ska orka ( jag är visseligen själv nu) men mina två största är endå 5 resp 8 år äldre än 3:an…jag håller fullkomligt med om att rutin är viktigt. Om jag någon kväll är trött å somnar ifrån nåt så kan jag räkna med en kaosmorgon dagen efter 😉 men man får så mycket tillbaka från sina <3 så det positiva överväger definitivt det negativa enligt mig.. tror jag sett er några gånger i parken föresten om d va ni så måste jag säga att dina barn verkar otroligt fina mot varandra 🙂 hur som imponerad då jag ibland kan känna att mina fem är mycket jobb 😉

 6. Annelie

  Roligt att läsa 🙂 får flashbacks från min barndom. Vi är 7 syskon på 9 år. Största glappet är mellan äldsta och tvillingarna på 3 år, Sen kom tvillingarna och 15 mån senare kom jag. Och sen jobba mina föräldrar på med resten av syskonen. 🙂
  Vi är också uppväxta med rutiner, mamma är lika pedantisk som dig, hon sydde massa kläder åt oss, tog hand om yngsta som föddes i v 27 med hemifacial mikrosomi. Jag är gravid med 3:an nu och orkar knappt med mina 3 andra barn då jag blir fruktansvärt dålig under mina graviditeter. Tycker du, min mamma och alla andra som får ihop det är så duktiga.
  Tror verkligen på allt du skriver om rutiner, fast jag bara har 2 så synka jag dom på en gång med mat och sömn. 🙂

 7. Annika

  Jag väntar fyran och jag har samma positiva inställning som du, får också ofta frågan hur jag orkar och om det inte är jobbigt men om man tänker att det är jobbigt så blir det ju jobbigt. Nä inställningen gör nästan allt 🙂 Och grymt jobbat av dig <3<3<3

 8. Jenny

  Imponerande med så många barn på så kort tid, vilka superföräldrar ni är! Jag är helt slut med två barn:) Men vilka söta guldklimpar du har!

stats