My Baby Dolls

Är ni där?

Ännu en dag har gått och idag var dagen då Sverige lättar på restriktionerna kring covid-19. Hur känner ni inför det?

Jag tänker att det är underbart- men vi är inte säkra nånstans ännu så jag hoppas att folk använder sunt förnuft ändå.

Egentligen tänkte jag skriva om något annat men mina tankar är hela tiden i händelserna runt barn/ungdomarna här omkring. Jag är egentligen så förbannad och less på att vissa föräldrar inte kan uppfostra sina barn rätt! Dagligen hör jag om barn och ungdomar som blir trakasserade, hotade, förföljda och misshandlade av gäng och jag undrar VAD man gör åt saken för det verkar inte hjälpa! Vad mer behöver hända för att det ska få ett slut, hur många fler ska bli offer för detta innan någon reagerar?

Nu pratar jag om barn som går i mellanstadiet/högstadiet som skapar grupper på sociala medier, väljer ut ett lämpligt offer, filmar denne och sprider videon att det är denna person vi ska ta. Sedan misshandlar dom denne och någon mupp filmar allt och sprider på sociala medier och det värsta av allt är att dom skryter om detta som om det är något häftigt och stolta att göra?

Skolorna polisanmäler, föräldrarna polisanmäler, socialen får anmälningar med vad händer? Tydligen inte mycket eftersom det pågår och har pågått länge nu.

VAD GÖR FÖRÄLDRARNA? Det här är barn på 11-14 år?!

Det som händer är att offren inte vill gå till skolan, vågar inte gå ut. Ofta byter offren skola och inte sällan dom tom flyttar! Allt medans dessa gäng planerar för nya misshandel och skryter om vem dom ”stampat” och vem som står på tur.

Snälla, försvara inte dessa barns föräldrar nu för dom KAN sätta stop. Jag vet bara vad jag skulle ha gjort om mina barn var inblandade i sånt här och det skulle INTE vara så att dom ens hade mobilen eller gick ut heller för den delen. Jag skulle sitta med som ett jävla hök i skolan tills det trillar ner lite vett i skallen på ungen.

Sorry (not sorry) men jag är upprörd när det handlar om barn. Inte mina nu men andras, speciellt när man känner dom.❤️

Har ni varit med om något sånt här?

Vet att det är många ungdomar som kikar in här och läser, har du råkat ut för nånting? Berätta gärna. Du får vara anonym.

Det är en ruggigt tuff miljö i skolorna nuförtiden, vissa har ingen respekt för lärare/rektorer, andra vuxna och människor över huvudtaget. Många vågar inte berätta hemma heller för då är man en golare och får stå ut med en massa hot. Prata med era barn.❤️

Föräldrar- har ni varit med om detta med era barn? Har ni koll på vad era barn gör på fritiden, på deras mobiler? Nu är det hlg tid att vakna och agera. Det är inte offer som ska behöva byta skola och flytta.

Dela gärna tips och råd för dom som kämpar och är utsatta i kommentarsfältet, det kan alltid hjälpa någon. ❤️

Kram och ta hand om varandra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alex

  Tusen tack för din formulering! Är så skönt med någon som inte bara skyller på skolorna som inte har resurser eller rätt att göra något mer än pappersarbete kring det. Och så underbart att höra om någon som uppfostrar sina ungar rätt! Go Satu!

 2. Jenny

  Jobbar som lärare på högstadiet och tyvärr är föräldrar 2021 inte roliga att ha att göra med. Vi blir ofta utskällda när vi informerar föräldrarna vad deras barn gör, som att de är vårt fel att deras barn lagt ut något olämpligt på snapchat under lördagen som skapar konflikt i skolan på måndagen. Eller att de försvarar sina barn. Vi märker att många barn skiter i våra regler och tillsägelser för föräldrarna står inte bakom det vi som skola försöker göra. Så tröttsamt.

 3. Katarina

  Min bror blev misshandlad dagligen i skolan, ingen ville känna till det, trots att det hände utanför lärarrummet….till slut fick skolsyster nog och drog det till kommunen och då blev de fart i skolan. Killen som började mobbningen är idag en kille som sitter i fängelse regelbundet för nya brott. Hade hans föräldrar tagit tag i det från början hade han inte varit där han är idag, har föräldrar erkänt. Så ja du har rätt, huvudansvarig sitter hos föräldrarna. Kan inte de hantera de så måste socialen/kommunen gå in och ta över/hjälpa.

  Tycker att skolan skulle få tillåtelse att beslag ta telefoner som används på felaktigt sett och att man fick tillbaka den på skolavslutningen.

  Tycker mina döttrar skola är superb, det var en kille som tog elevernas saker o kastade runt på skolbussen, de förklarade för honom och hans föräldrar att han inte får åka skolbussen om han inte kan hantera det. Han slutade direkt…

 4. Sabina

  Helt sjuk miljö i skolan! Min dotter är 8 år. Hon ville inte gå till skolan/fritids då hon är rädd för vissa barn. Det är helt sjuka grejer som händer i skolan. Pojkar som drar ner byxorna/upp kjolarna på tjejerna, låter inte dem på toaletten, skriker i öronen när de ska gå ut på toaletten, slåss, skriker könsord och andra ord jag inte vill skriva, hotar att lönnmörda (hur kan en 7 åring ens det ordet), min dotter blev tafsad i skrevet under bänken, hotat att dkära halsen av med en vass plastbit. En resurs fick kasta sig ut ur grupprummet för ett barn blev hysteriskt och stod och högg med en sax i dörren. Denna person sks min dotter sedan träffa på raster, i klassrummet och hela dagen. Hon är livrädd. Vad händer? Inget, svaren man får är vi jobbar på det? Och MIN dotter kan få prata med kuratorn om hon är rädd!!!!

  Skärp till er föräldrar! Lägg ner mobilen och ta tag i era barn. Så min dotter kan gå i skolan och lära sig saker!)

  1. Karin Svensson

   Mitt 13-åriga barnbarn har haft samma problem med mobbare, tjejer som skriker hora, slyna efter henne.
   Hot dagarna i ända, hot om att bli knuffad nerför trappan om hon inte går snabbare.
   Allt slutade med en misshandel på en toalett där barnbarnet gömt sig. Bråkstakarna fick upp dörren, örfilade
   upp henne samt dunkade hennes huvud i väggen. Det blev polisanmälan inte av skolan utan av dottern. Skolan
   anmälde enbart till socialen.
   Min dotter kallade till ett möte för att få rätsida på eländet. Till mötet kom kurator, rektor samt fritidsledare. Det blev
   inget särskilt resultat av mötet utan de sa som du skrev: vi jobbar på det.
   Mötet avslutades med att dottern sa: Jag vill ha skriftligt på att ni kan ansvara för mitt barns säkerhet på skolan, om ni inte kan det så håller jag henne hemma tills ni rett upp situationen.
   Jag tror att många av föräldrarna inte är kapabla att styra upp sina barn, mobilanvändande eller inte. Eftersom min familj, barn och barnbarn bor på en liten ort känner alla alla och när man hör talas om vem som är jävlig i skolan så tänker man …. ja ja, det är ju
   inte så konstigt, de har det hemifrån.

 5. Lina

  Fy vad fruktansvärt 🙁 Hade det varit min son hade jag gjort precis likadant som du skriver att du hade gjort. Vi föräldrar måste säga ifrån och visa vad som är rätt och fel!

 6. Jonna

  Jag tänker att det är viktigt att andra vuxna går in och agerar. Även om det inte är mina barn så kan jag säga till andra barn. Min 11 åriga dotter fick höra från några jämn gamla killar, att de inte brydde sig om hennes liv efter att hon sagt till dem att dom skulle vara försiktiga för de kastade Sten och grus som kom på min tre åring, även om hon knappt märkte det och var oberörd så kan jag säga att de blev ett jäkla liv på denna mamma 🤣 Jag trodde killarna skulle kissa på sig. Och det var inte särskilt kaxiga. Jag är ganska liten själv och jag är lika lång som :11 åring men jäklar vilken respekt de hade för mig. Säg till barn. De är barn!

   1. Susanna

    Här hånskrattar också redan unga åt vuxna som säger till, ingen respekt för vuxna. Då jag var liten så sket man nästan på sig om någon vuxen komendera oss då vi betet oss dåligt 🙈

 7. Tima le Grand

  Usch vad hemskt 😢 Jag har länge reagerat ang mobbning och varför det ens fortfarande pågår. Varför ser inte vuxna det på skolorna för nog märker man som vuxen personal i skolan att nåt inte står rätt till. Det måste bli något som man gör något åt radikalt för det är inte okej på något vis. Händer det inget när de anmäler? Vad säger skolor, polis och socialen när sånt här sker? Nog borde det drabba de som utför såna här hemska trakasserier.

 8. Annichen

  Jag har varit med om att min äldsta varit en av dessa idiotungar. När skolan ringde och berättade att min son slogs, skapa bråk och betedde sig illa gjorde jag precis som du skriver. Följde efter han överallt. Jag kolla hans telefon varje dag och han fick inte röra sig själv ute. Nu har han börjat spåra igen och jag var påväg upp till skolan så han rättade till sig direkt.
  Han går i 4an nu. Så JA, man kan göra nått åt det!

stats