My Baby Dolls

Lördags godis

Helg nu och jag älskar det! Imorse trodde jag att det var fredag så jag hade hjärtat i halsgropen när jag kollade klockan.

Idag har Andres och grannen jobbat i badrummet, det börjar likna något hörni.🙏🏼

Jag skulle iväg till centrum för att handla lite tröjor, mössor och strumpor och sådant och tänkte att jag tar med mig allihopa så får dom jobba ifred. Hälften av gänget var inte sugna på nån shopping, så dom valde att stanna hemma och leka.

Jag fick med mig Vanessa, Olivia, Isabelle, Melanie & Benjamin 💕 (påminn mig gärna att lämna Bebo hemma nästa gång) Hon har FORTFARANDE sina öron uppe på vinden i nån kartong och hör bara det hon vill höra. Och hon pratar eller sjunger non-stop!

Här hittade hon ett par öronmuffar som hon låtsades var hörlurar, sen ställde hon sig framför spegeln och sjöng för fulla muggar, alla låtar hon kunde… Sen hejade hon på alla som gick förbi henne.

UPDATE- Känner stt jag måste tillägga under denna bild att detta är MIN energidryck som Vanessa håller i och alltså inte hennes. Blev många sura kommentarer på att hon höll den 🙄😅

Vi hittade iaf en massa fint och jag tänkte fråga er, eftersom jag ÄLSKAR inlägg med shopping/kläder- vill ni se mer sånt?

Sånt som jag handlar till barnen, mig själv eller hemmet?

Let me know! Antingen via trycka på hjärtat under inlägget eller om ni har tid, lämna en kommentar så jag ser vad ni uppskattar mest.

Senare gick vi och åt. Den som har födelsedag får alltid välja film på kvällen som alla tittar på och vad man vill äta till middag. Andres fyllde år i onsdags men det har vart lite stressigt så han valde middag idag istället. Pizza Hut!

Eftersom det är lördag så åkte vi till godisbutiken och handlade lördagsgodis.

Hur gör ni med godis? Får barnen äta godis bara på lördagar eller andra dagar också? Har ni/barnen fri tillgång till godis när som helst eller är det jätte strikt?

Vi köper godis på lördagar som dom tar fram till kvälssfilmen i första hand. (När Melanie & Benjamin har lagt sig) Om vi köper tidigt så kan dom äta lite efter maten också. Fredag är det fredagsmys med chips, popcorn osv. Lördag är det godis. Sen kan vi ha fruktfat eller glass nån kväll istället. Vi har ett godisskåp så dom inte ska ha tillgång till godis jämt. Dom stora barnen får ha sitt godis inne på sina rum men dom mindre- icke. Av olika anledningar. 1- för att dom inte ska äta godis hela tiden/varje dag och 2- för att dom slänger papper och godis lite här och där när dom tror att dom äter ”i smyg”, och 3- för att de allra minsta kan hitta och stoppa för stora bitar i munnen.

Jag tog bort twinsens godis från rummet förra veckan också, för dom bara tjaffsar om det. ”Han snodde godis från mig, nu ska du ge mig” ”han gömde mitt godis” mm.🤯

Sen är vi inte jättestrikta, är man jättesugen någon dag, så kan man göra undantag och smaka några bitar. Våra barn äter inte så mycket godis egentligen ändå, och så länge man äter mat och borstar sina tänder så får man unna sig ibland. J

ag å andra sidan äter något gott nästan varje kväll när barnen har lagt sig 🙄🙈 Borde också bli lite mer nyttigare.

Hur gör ni?

Några bilder från dagen 🙂

Lördagsgodis & film 💕

Glöm nu inte berätta om era godis/chips vanor och även om ni vill se mer shopping!

Kram/Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Barnen äter lördags godis, och de får äta hela dagen. Oftast har de kvar så de äter upp de på söndagen. Undantag görs vid kalas, utflykt till nått, semester. Men jag är rätt hård. Mår själv väldigt dåligt av godis och märker barnen också gör det.

 2. Elin

  Vi har fredagsglass och IKEA glass 😉 lördagsgodis är strikt, de får bara godis andra dagar på barnkalas och jul 😅 de får 10 g per år. Chips och popcorn får de ibland på helgen. Aldrig läsk och mycket sällan saft. Ena väljer alltid vatten eller mjölk och andra mjölk eller juice/Festis. Fika blir på helgen och ibland någon vardag om någotär kvar från bak. Vi vuxna är tyvärr inte lika strikta, men sällan godis på vardagar.
  Jag vill gärna se din shopping av barnkläder och inredning. Hur det ser ut hos er inte och inte i bilen 🙂

 3. Cecilia

  Jag vill gärna se all shopping – till barnen, dig, hemmet…allt! 😄 Tycker det är kul & mysigt och man får idéer.

  Och om du vill lägga upp lunch/middagsbilder är det också uppskattat!😉

  Mina barn äter ganska sällan just smågodis och chips men däremot Nutellamacka, kakor, söta kex, glass eller liknande någon gång varje dag (som frukost, mellanmål eller dessert). Försöker byta ut det till frukt eller annat nyttigare alternativ ibland men är själv familjens största gottegris..! 🙊🙈

  Äter dina barn ordentlig frukost innan skolan?
  Det är något vi skulle behöva bli bättre på, (så om någon har bra frukosttips för ohungriga barn…!?😊)

  1. Sara

   Hej, klampar in lite här då vi just knäckt frukostkoden på ett av våra barn. Hon gillar inte det vi andra normalt äter till frukost, typ mackor, yoghurt etc. MEN fisknuggets och grönsaksstavar DET äter hon till frukost🤣 Kom på det efter att ha tillbringat helgen med en barndomskompis som alltid ätit typ rester eller kyckling osv till frukost (urk tänker jag) att kanske det är nyckeln och det verkar funka🤷🏼‍♀️

 4. Ida

  När barnen var mindre var det lördagsgodis som gällde. Det var vi ganska strikta med om det inte var något speciellt, typ kalas. Nu är de 11 och 13 år och köper sitt eget godis. Ofta tillsammans med kompisar och ibland själva. De handlar nästan alltid på lördagar och blir de sugna nån gång i veckan så handlar de då och det är helt okej. Skulle vi märka att det blir för ofta så får vi styra upp det, men det har inte behövts. De äter bra med mat och har aldrig haft hål i tänderna. Ibland köper jag en stor godisskål till hela familjen. På fredagar äter vi snacks. Sen blir det ofta nån fika eller glass till kaffet efter lunchen på lördagar och söndagar.

  Jag är inte så intresserad av shopping av barnkläder, men gärna av saker till hemmet. Skulle vara jättekul att få se mer av ert hem och gärna badrumsrenoveringen. Men lägg upp det du känner för. Din blogg är bäst. Jag har följt dig sen Kevin var bebis och hittade dig genom ett gästinlägg hos Mirka.

 5. Susanne

  Jag har aldrig haft problem med det. Det fanns alltid hemma när barnen var små. Så det var inte något ”förbjudet” och ingen åt det. Fick ibland slänga för det blev gammalt 😀. Märkte stor skillnad på grannarnas barn som bara fick äta vissa dagar. Dom slängde sig på godisskålarna och proppade i sig när det vad dags.

 6. Carro

  Något jag INTE kan förstå att man låter sina barn dricka är energidryck. Det finns inga argument i världen som kan rättfärdiga det.

 7. Sanna

  Vi har likadant som ni, chips och popcorn på fredagar och lördagsgodis efter kvällsmaten på lördagen. På fredagen får de en glass också. Ytterst sällan unnar vi oss fika, glass, sött på vardagarna. Barnen alltså, vi vuxna äter oftast nått gott när de somnat 😋

 8. Emma

  Oj, dricker din dotter Monster? Känns lite farligt. Eller kanske mindre bra, rättare sagt. Men jag vet inte. Brukar inte dricka sånt själv.

 9. Sandra Norman

  Hmm, Ej fri tillgång helt, men det blir oftast att vi köper lördagsgodiset på fredagen ( de får välja lagom mängd enl oss vuxna, blir oftast 2 påsar ex Haribo) för att sedan ”tjyvsmaka” på fredagkvällen. Det kan även bli lite popcorn eller chips också. Lördagen får de äta sitt godis, igår fick de även smaka massor av mitt lördagsgodis också så win-Win för dem haha! Jag tyckte sambon köpt way tooooo much till mig 😅 söndag kan de ha lite kvar om de sparat, och då kan dem få ta det lilla på morgonen. Vi borstar tänderna och de rör mycket på sig, äter inte överdrivet mycket dåligt på veckorna.. har lärt mig från egna erfarenheter av min mor att ju striktare man är, så smyger man med det istället och hetsäter när chans ges..

  Jag är så nyfiken Satu, hur erat hem ser ut och hur en vanlig dag ser ut för dig. Både veckodag och helg. Hur ofta sitter du ner på en dag ungefär? Aldrig? Hur ofta äter du? Kan du skjuta upp sina egna måltider för att se till att barnen är nöjda och sedan komma på att ”shit jag glömde äta!!” Och du Ser så fräsch ut jämt!! Du är en förebild, en väldigt vacker mami på både insidan och utsidan och utstrålar värme och kärlek. Beundrar dig🥰

 10. Sandra Norman

  Ej fri tillgång, men det blir oftast att vi köper lördagsgodiset på fredagen ( de får välja lagom mängd enl oss vuxna, blir oftast 2 påsar ex Haribo) för att sedan ”tjyvsmaka” på fredagkvällen. Det kan även bli lite popcorn eller chips också. Lördagen får de äta sitt godis, igår fick de även smaka massor av mitt lördagsgodis också så win-Win för dem haha! Jag tyckte sambon köpt way tooooo much till mig 😅 söndag kan de ha lite kvar om de sparat, och då kan dem få ta det lilla på morgonen. Vi borstar tänderna och de rör mycket på sig, äter inte överdrivet mycket dåligt på veckorna.. har lärt mig från egna erfarenheter av min mor att ju striktare man är, så smyger man med det istället och hetsäter när chans ges..

  Jag är så nyfiken Satu, hur erat hem ser ut och hur en vanlig dag ser ut för dig. Både veckodag och helg. Hur ofta sitter du ner på en dag ungefär? Aldrig? Hur ofta äter du? Kan du skjuta upp sina egna måltider för att se till att barnen är nöjda och sedan komma på att ”shit jag glömde äta!!” Och du Ser så fräsch ut jämt!! Du är en förebild, en väldigt vacker mami på både insidan och utsidan och utstrålar värme och kärlek. Beundrar dig🥰

 11. Lena

  Har någon av era barn problem med tänderna eller magen? Våra barn skulle aldrig kunna äta såna mängder godis, pga magproblem och mammans rädsla för karies… 😉

 12. Emelie

  Vi äter godis på helgen, men vi vuxna tar nått gott nästan varje kväll emellanåt 😂 Dottern är 11 så hon är med ibland. Men inga stora mängder på vardagar.
  Jag älskar att se shopping! Gärna allt, men i fallande ordning : barnkläder, vuxenkläder, inredning mm.

 13. Johanna

  Gör som du. Chips popcorn på fredag, godis lördag. Men däremellanp kan man fika om vi får besök o då kan det ju bli bulle och kaka vilken dag som helst. Tror inte på för strikt för det kan också bli osunt, att man hetsar i sig istället. Bättre då att unna sig men vara noga med tandborstning och så😄
  Ser gärna kläder du köpt

 14. Annica

  Får gärna visa vad du köper 😊

  Här har vi fredagsmys med vad man vill, så här är det både chips o godis eller glass. Har man kvar tills på lördagen så får man äta då också.

  Glass kan förekomma under veckodagarna om dom varit extra duktiga o använt öronen 😊

 15. Camilla

  Jag vill gärna se shopping! Ett av mina största intressen också 🙂

  Våra tjejer äter godis på lördagar och chips/fruktfat på fredagar. Vi försöker undvika att göra undantag gällande godis men det kan bli någon fika eller liknande andra dagar 🙂

 16. Maria

  Läser gärna inlägg om kläder. Älskar att shoppa kläder och framförallt till barnen. Har en 1 åring och en 5 åring.

 17. Maria

  Våra tvillingar är för trötta för fredagsmys, de somnar mellan 18-19 på fredagar. Så kör onsdagsmys med popcorn och lite läsk. Folks blickar när de ,hör att vi ska köpa läsk och gott på en onsdag.. priceless! Men vi löste ett problem på sånt sätt.

stats