Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Innan bloggen- om Jonathan & Danilo ♥

Va roligt att ni uppskattar mina inlägg “Innan bloggen” Smiley
Nu har jag ju skrivit om den långa vägen till att få ett första barn, till graviditeten och förlossningen med Nicole, samt Vanessa. Självklart gör jag uppföljning så att ni får läsa om hur det gick till med Danilo & Jonathan också. ♥
 
Jag har bloggat i över 4 år, jag tror att jag var gravid i vecka 20- nånting med tvillingarna när jag började.
Jag tog ner pärmen där jag skrivit innan jag öppnade bloggen- Här kommer deras början också 😉
 
Efter Vanessas födsel var det lugnt. Jag njöt av livet som 2 barns mamma, men tankar på fler barn kom ganska snabbt efter ändå, medans Andres var nlöjd med det 2 barn vi hade. Jag ville inte börja med preventivmedel som får min kropp i obalans igen, och jag kunde ju ändå inte bli gravid utan hjälp, så vi sa att vi tar det som det kommer.
Jag (of course) var mer ivrig och ville ha ett barn till och blev jätte glad när mensen kom igång ganska snabbt efter förlossningen med Vanessa. Det blev nog till en omedveten grej att räkna cykeldagar och ägglossningar och allt det där, efter att man gjort det så pass länge. 
 
Sen när Nicole var ca. 16 månader och Vanessa var 3 månader fick jag reda på att jag var gravid!
Alltså den där chocken. Det går inte att beskriva chocken och den enorma glädjen i det hela. HUR kunde jag bli gravid helt själv? (Ja, inte helt själv då…;)) Hur var det möjligt? Vi som fått kämpa så hårt med alla dessa ägglossnings stimulerande sprutor och hela faderullan, och nu står jag här med ett blått + på graviditets stickan?
 
 
Jag var förstås helt till mig och hoppade och skuttade. Jag berättade hemligheten för Nicole & Vanessa för jag kunde vara säker på att dom inte berättade för nån, haha.. Men jag vågade inte berätta för Andres.
Nicole var mitt inne i nån hemsk trots ålder och jag hittade inte “rätt” tillfälle att berätta. Han var helt slut och trött på Nicoles små utbrott dagarna i ända.
Jag försökte dock berätta många gånger, men det blev pannkaka av det hela. 
 
När jag väl fick mod till mig att berätta så gick det jätte bra. Han var mycket gladare än vad jag först trodde att han skulle bli och han köpte t om blommor till mig. ♥ Jag som vart så nervös för hans reaktion, ett tungt sten hade lyfts från mitt hjärta.”Herregud jag ska ha 6 barn!!” sa han. (Han hade tre stora barn sen innan)
 
Och vi båda var helt chockade att vi skulle ha 3 barn på 2 år!!!
(Vad vi inte visste då var att det faktiskt var två barn i min mage… hahaha….)
 
Jag var jätte orolig för missfall igen. Såhär skrev jag då:
 
 
I vecka 10 + 3 hade jag en tid på Aleris för ultraljud för att se att det finns en bebis där inne och ungefär hur långt gången jag var. Inte kunde jag förstå att mitt liv skulle vändas upp och ner så som det gjorde då. Min dröm skulle bli sann.
 
 
 
Känslan går verkligen inte att beskriva. Jag lovar, det var helt overkligt och helt galet.
Jag har alltid, alltid önskat, drömt och fascinerats av tvillingar. Alltid varit min högsta dröm att få det.
Men varken jag eller Andres har tvillingar i släkten så det kändes helt omöjligt.
Jag kommer ihåg att jag skrev det överallt och önskade mig det.
Och nu låg det alltså två små plutt i min mage!
 
4 barn på 2 år!!!
 
Vi hade ju sagt att vi skulle vänta till efter vecka 1 med att berätta att vi skulle ha barn, men efter denna överraskning kunde vi inte hålla oss, vi berättade direkt!
Vi visade ultraljudsbilden till Mummu & Karo och Andres berättade att “Den ena är 33 mm och den andra är 34 mm.”
Åhh det är en pojke ju!! sa dom och trodde att den ena var snabeln på honom som var så stor, haha… Smiley
 
Alla var minst lik chockade som vi. ♥
 
I vecka 13 + 2 var vi på ultraljud igen för att kolla om det var en eller tvåäggs tvillingar.
Dom sa att det är bättre om det är tvåäggstvillingar, det innebär mindre komplikationer.
 
Men det visade sig att det var ENÄGGSTVILLINGAR.
Dom kunde inte hitta någon skiljevägg och dom delade moderkaka.
 
4 veckor som följde blödde jag jätte mycket, så det blev några vändor till gynakuten med hjärtat i halsgropen varje gång. Men dom kämpade på, mina tvillingar. Från första stund vi fick veta att det var tvillingar hade jag en stark känsla av att det var två pojkar. Andres trodde på två flickor.
 
Vi gjorde en jädrans massa ultraljud och andra undersökningar eftersom det var enäggstvillingar och innan rutin ultraljudet hade vi fått reda på att det är två pojkar i min mage. ♥ Namnen var givna direkt- Danilo & Jonathan skulle dom heta.
 
Annars finns det att läsa om i menyn till vänster i kategorin “Graviditeten med Tvillingarna”.

Lite kort bara om förlossningen:
I vecka 30 + 2 var vi inne på en helt vanlig undersökning som vi gjorde varje vecka eftersom dem var enäggs och dom var rädda att dom skulle utveckla TTS i magen. (där ena barnet tar för mycket näring från den andre)
Jag nämnde att jag har haft stickningar i tappen och sammandragningar. Dom sa att det var vanligt att vi ses nästa vecka igen. jag insisterade ändå och dom tittade på min tapp.
– Öppen 4 cm och jag lades in direkt. Tidigt nästa morgon den 8/4 2010, i vecka 30 + 3 gick vattnet.
Jag hann ringa dit Andres och 1 ½ timme senare var båda födda.
 
Det häftiga och mest ovanliga var att Jonathan föddes med segerhuva.
Han låg där i sin fosterhinna, som i en vattenfylld ballong. Så häftigt!
 
 
(Ibland i mycket sällsynta fall händer det att barnet föds med hela eller delar av fosterhinnan kvar över sig – som en huva. Detta ansågs förr i tiden som särskilt lyckobringande, och därav ordet segerhuva.)
 
 
Se så små dom var… och snart blir dom 4 år.
Tack för att ni besannade mina drömmar, Danilo & Jonathan.
 
♥ Jag älskar er så mycket! ♥
 
 


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline - Foto | Gran Canaria | Mamma

  Så häftigt med tvillingar!! Var det stor skillnad på att vänta två mot en?

 2. Felicia( 6-barnsmamma)

  Vilken fantastisk historia…..inte nog med att det blev tvillingar- sötare och charmigare killar får man leta efter : ) Och syrrorna är ju lika underbara de med förstås! All lycka till er <3

 3. Rebecca

  Bilen härlig historia 🙂 Snart 4 år! Min “lille” kille (han är yngst så kommer alltid vara liten) blir oxå 4 år snart (26 april) och ja, dessa 4 år har verkligen gått snabbt! Idag blev jag moster till en liten tjej :)) Kram

 4. Åsa

  Härligt med många barn vill oxå ha ett helt fotbollslag! 😀
  Kommer oxå ihåg lyckan när man såg det blåa lilla pluset, vilken lycka ^^

 5. Josefin

  Bra jobbat med så många barn på kort tid. 🙂
  Själv är jag 28 år och har 4 barn på 4 år. Ella 4 år, Andre 3 år, Mia snart 2 år och Nora 6 månader.
  Har alla barn varit planerade?
  Läste din blogg då jag just fått veta att jag väntade barn nr 4. Blev inspirerad av dig och tänkte att jag är inte ensam med många barn på kort tid. Redan nu är jag sugen på en nr 5. Men min sambo tycker det räcker. Men hoppas han ändrar inställning. Just nu har vi ju levt 4½ år med bebis så när Nora blivit lite större kanske han blir sugen på en till bebis.

stats