Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Doften av sommar ❀

syrener

Visst är det märkligt hur vissa dofter får en att minnas till någon speciell händelse t om så långt bak som till barndomen?
Tänk, hur starkt minnen är förknippade med just dofter?

Igår plockade vi syrener från buskarna här nära oss. Dom doftar så underbart somriga att jag är tvungen att plocka hem varje år. 🙂

doften av sommar (25)doften av sommar (38)
Jag ställde en bukett på köksbordet och en här vid datorn bredvid mig.

Ibland sköljer den där doften över mig, det får min att minnas tillbaka till min barndom. Mina sommarlov. Jag badade varje dag, hela dagarna i Höglunda badet och genom den här doften tänker jag faktiskt på det, och hur min mamma alltid ställde en bukett med syrener på balkongsbordet där vi åt lunch/middag.

Här är min lista på sommardofter:

– Nyklippt gräs
– Sommarregn
– Hö
– Torr barr under skogspromenaden
– Solkrämer….
– Jordgubbar med glass
– När grillen är på…
– Klorvatten
– Blommor/Syrener!

Vad är doften av sommar för er?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anki

    Syrener är en av mina sommardofter oxå liksom liljekonvalj o doften från jasminbuskarna. Just nu har våra stora syrenbuskar en sån intensiv doft så den gör nästan så att man får huvudvärk som jag fick igår. Jag bor i skogen och komma ut som tidigare i kväll när det just hade regnat en liten skur gör att dofterna framträder nästan magiskt!

    Kram från Skåneland

  2. Lina

    Ååå syrenerna är ju bara för underbara, satt och åt lunch ute igår bredvid en syrenbuske – det doftade ljuvligt! 🙂 Annars har jag Hägg och Liljekonvalj som doftfavoriter – de säger verkligen att sommaren är på väg 🙂

stats